Iohannis: Voi introduce consumul de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării – Cronica serii

1. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, la deschiderea noului an şcolar, că a decis să includă subiectul consumului de droguri în rândul tinerilor pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT). (News.ro)

2. Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că în această săptămână vor fi publicate pe site-ul Guvernului, în transparenţă publică, măsurile fiscale pe care urmează să îşi asume răspunderea în Parlament. (Economica)

3. Guvernul a împrumutat astăzi 3 miliarde de euro, de pe piețele externe, prin două emisiuni de eurobonduri, pe 5 și 10 ani. (Profit.ro)

4. Consumul de gaze al României se va dubla în următorii patru-cinci ani, odată cu trecerea marilor termocentrale de pe cărbune pe gaz și odată cu racordarea de noi localități la rețea. Producția de gaze din Marea Neagră nu fi suficientă pentru a acoperi necesarul intern și vom fi nevoiți să apelăm la importuri, a declarat directorul general al Transgaz, Ion Sterian. (Profit.ro)

5. În semestrul I 2023 au fost date în folosinţă 32077 locuinţe, în scădere cu 494 locuinţe, faţă de semestrul I 2022, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică. (News.ro)

Din Cronica de Tehnologie: Apple își va prezenta marți seara noua serie de smartphone-uri iPhone 15. Compusă din patru modele, toate așteptate să aibă USB-C, noua serie va marca creșterea diferenței funcționale dintre modelele Pro și celelalte două. Cu aceeași ocazie, compania este așteptată să prezinte Apple Watch Series 9, cu un nou cip și noi senzori. (Bloomberg)

6. Ucraina va avea nevoie, în 2024, din partea SUA de un ajutor financiar cuprins între 12 şi 14 miliarde de dolari, în condiţiile în care cheltuielile bugetare rămân la un nivel ridicat, a declarat luni ministrul ucrainean de finanţe, Serghei Marcenko. (Bloomberg)

7. Anul trecut, 9,3% din populaţia Uniunii Europene a declarat că nu a reuşit să îşi încălzească locuinţa în mod corespunzător, iar România se află printre statele membre UE care au cea mai ridicată pondere, arată datele publicate luni de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat). (Hotnews)

8. Forţele ucrainene au recâştigat controlul asupra platformelor pentru foraj de petrol şi gaze din largul coastei de nord-vest a Crimeei, a anunțat luni serviciul de informaţii al apărării (GUR) din Ucraina. (Digi24)

9. Administrația președintelui Joe Biden a încălcat Primul Amendament din Constituția Statelor Unite, referitor la dreptul de exprimare, atunci când a constrâns și amenințat companiile din domeniul social media să elimine conținut pe care îl considera fals despre epidemia de coronavirus si alte subiecte importante, a decis o curte din apel din SUA, confirmand o hotarare judecatoreasca emisa in urma cu doua luni. (G4Media)

10. Unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti din toate timpurile, brazilianul Rivaldo Vitor Borba Ferreira, a devenit noul acţionar al clubului Farul Constanța. Rivaldo a preluat 10% din acţiunile clubului Farul Constanţa. În vârstă de 51 de ani, Rivaldo este cel mai important nume din fotbalul mondial care se alătură unei echipe din România. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană: Economia României va scădea cu 5,2 % în 2020 şi va creşte cu aproximativ 3,3 % în 2021 – Cronica serii
Ministerul de Externe analizează dacă România va contesta sau nu decizia CEDO privind cuplurile de același sex din România – Cronica serii
Un comentariu
  • LevSt.
    sept. 11,2023 la 2023-09-11T21:37:41+03:000000004130202309

    „…imprumut de 3 miliarde de euro…” ___–___alte miliarde , adunate la trilionul de euro/dolari, devalizate in acesti 30 ani de „democratie”, imensa majoritate doar pentru a se intretine in lux, o imensa clasa de paraziti, armata , politicul, popimea, administratia la varf, etc., si -practic- distrugand departamentele esentiale ale unei societati” :”a facut praf educatia si sanatatea…”(presshub)___–-____ in prima instanta se poate zice” isi merita soarta”(ca salarii si conditii generale de lucru*), insa -in final- tot populatia- si tara, in anslamblu- sufera, imediat prin asa-zisa sanatate( precara) , si- pe termen lung- prin educatie sau (mai bine zis) prin lipsa de educatie materialista si profesionista(ca orientare), in detrimentul unei „educatii” religioase si ideologizate politic, care saboteaza din prima zi, educatia umanista si practica, singura care poate forma viitori angajati de valoare, indiferent de ierarhie, sau dezvolta caractere care vor pune bazele unor afaceri productive si eficiente…(* repet, prin numar si natura specifica a profesiilor, educatia si sanatatea, sunt singurele grupe sociale care pot forta reale schimbari in orice, inclusiv in procesul de guvernare, trebuie insa sa fie decisi si decisivi, trebuie permanent, sa ceara bani, insa trebuie sa spuna clar de unde sa vina acesti bani, adica din reducerea uriasa a actualei clase de paraziti , armata, politicul, popimea, reducerea guvernului, etc., ALTFEL, sanatatea si educatia nu fac decat sa se alature imensei caste exploatatoare, si sa mentina ciclul de crize de orice fel…)///Nicoleta Beraru”… sa va aparati de rasism…”___–-___nu vreau sa par exhaustiv, insa cel mai bun sfat este”NU PLECATI DIN TARA, LUPTA PENTRU MAI BINE SI DECENTA SE DA ACASA”, este absurd sa crezi ca oriunde te-ai duce, nu vei intalni un minim de rasism, cu sensul-general- de discriminare, iara aceasta (plus altele) transforma pe multi emigranti in infractori si chiar criminali…Si apoi o intrebare simpla, cum crezi ca poti lupta impotriva discriminarilor, intr-o tara unde nu vorbesti limba, sau o vorbesti stalcit sau chiar numai cu accent si unde esti considerat venetic, chiar si de cei mai toleranti?(in realitate, chiar esti) Intotdeauna -inclusiv in personalul autoritatilor- exista una-doua-trei persoane care -in mod „natural”- urasc sau dispretuiesc strainii, noii-veniti, inca odata, Romania este chiar asezata „p’un picior de plai,/Pe’o gura de rai”, numai ca conducerile tarii vor sa fie Gura Iadului, asa ca numai LUPTAND ACASA, PUTETI UCIDE FIARA, conducerea incompetenta, opresoare si exploatatoare, a tarii…

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău