iPhone are acum mai mulți utilizatori decât toate smartphone-urile cu Android la un loc, în SUA – Cronica de Tehnologie

1. In SUA, iPhone are acum mai mulți utilizatori decât toate smartphone-urile cu Android la un loc. Americanii folosesc în prezent în jur de 150 de modele de telefoane cu sistemul de operare dezvoltat de Google. Acesta este cel mai înalt nivel la care au ajuns vreodată smartphone-urile Apple și a fost atins în al doilea trimestru al acestui an. (Profit.ro)

2. Livrările de PC-uri vor scădea anul acesta cu 12.8% la 305,3 milioane de unități. Tot anul acesta, vor fi livrate aproximativ 156,8 milioane de tablete, în scădere cu 6,8%. Piața comună a PC-urilor și tabletelor ar urma să scadă și anul viitor cu 2,6%, însă, sunt speranțe de creștere pentru 2024. (IDC)

3. Miercuri are loc evenimentul de lansare al noilor iPhone-uri, unde, alături de smartphone-uri, sunt șanse mari să fie lansată și o nouă serie Apple Watch. Se pare, însă, că Apple va prezenta și AirPods Pro 2, care ar putea să renunțe la Bluetooth în favoarea propriului codec ALAC (Apple Lossless Audio Codec), ce va permite ascultarea fără fire a melodiilor în format lossless. (Profit.ro)

4. Snap a renunțat să mai dezvolte proiecte Web3 și spune că acestea nu erau o prioritate la fel de mare precum cele de realitate augmentată. Decizia a fost luată pentru reducerea cheltuielilor, la fel și ca tăierea a 20% din locurile de muncă. (Bloomberg)

5. O companie din Canada vrea să construiască un vehicul electric similar cu un tren, care să funcționeze pe baza unui nou domeniu al fizicii, numit „veillance flux”. FluxJet va levita magnetic în vidul unul tub, care-i va permite să atingă viteze de 1.000 de kilometri pe oră. Producătorul TransPod spune că biletele vor fi mai ieftine decât cele de avion. (CNN)

6. Producătorii auto au nevoie de licență pentru a colecta date geografice folosind senzorii de pe mașini în China. Măsura este considerată una de protecție împotriva riscului ca datele să ajungă pe mâna unor „actori străini ostili”. (Reuters)

7. Hackerii au spart rețeaua Samsung din Statele Unite și au intrat în posesia datelor clienților. Nu sunt în pericol, spun cei de la Samsung, datele cardurilor și numerele de Social Security. Incidentul a avut loc la finalul lunii iulie, însă, compania coreeană și-a anunțat clienții abia acum. (News.ro)

8. „Lord of the Rings: The Rings of Power” a avut 25 de milioane de spectatori în prima zi și este cea mai mare premieră din istoria Prime Video. Noul serial pare, însă, a fi victima unei campanii de review-uri negative. Din această cauză, Amazon amână acum cu 72 de ore publicarea review-urilor postate pe Prime Video, timp în care se verifică dacă review-urile sunt postate de utilizatori sau este vorba de boți ori troli. (Variety)

9. Presupusul ecran always-on din dotarea viitorului iPhone 14 Pro‌ ar urma să beneficieze de integrare cu noul lock screen pe care-l va aduce iOS 16. De exemplu, vor fi afișate widget-urile, însă, acestea vor dispărea după un timp. Și wallpaper-ul va fi vizibil, dar efectele vor fi estompate, pentru a economisi energie. Notificările vor fi și ele vizibile aici, însă, vor dispărea automat după 10 secunde. (MacRumors)

10. Meta a semnat un contract cu Qualcomm pentru producerea de cipuri Snapdragon optimizate (dar nu și exclusive) pentru căștile Quest VR. Compania condusă de Mark Zuckerberg și-a propus să-și dezvolte singură cipurile necesare, însă, deocamdată nu poate face acest lucru și are nevoie de ajutorul Qualcomm. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Un nou tip de computere ar putea fi construite pe bază de cristale lichide, în loc de silicon – Cronica de Tehnologie
Mobile advertising a ajuns la 94% din total venituri din publicitate la Facebook – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău