Italia intră în carantină pe tot teritoriul țării, România închide școlile. Zero decese la copii până în prezent – Cronica dimineții

RIP Max von Sydow.

1. Premierul Ludovic Orban a anunţat aseară decizia de suspendare a cursurilor în învăţământul preuniversitar, pe o perioadă limitată, în perioada 11 martie – 22 martie inclusiv. (News.ro)

2. Alte două cazuri de coronavirus au fost confirmate în România, bilanţul ajungând astfel la 17 persoane infectate, cinci fiind deja externate. Pacienţii sunt o femeie de 73 de ani din Buzău şi un bărbat de 60 de ani din Bucureşti. (News.ro)

3. Până în prezent nici un copil nu a murit, la nivel global, din cauza noului coronavirus. În China doar 2,4% din cazuri s-au înregistrat la copii, iar dintre acestea doar 2,5% au fost cu complicații și doar 0,2% au devenit critice. Medicii încă nu au găsit o explicație de ce se înregistrează atât de puține cazuri de infectare la copii. (NBCNews)

4. Italia va extinde carantina din cauza epidemiei de coronavirus la nivelul întregii ţări, începând din această dimineaţă. Premierul Giuseppe Conte a anunțat că oamenii vor putea călători numai în interes de serviciu sau pentru urgenţe de familie şi vor fi obligaţi să prezinte o dovadă în acest sens. Într-un discurs susţinut la televiziune, Conte a spus cel mai bun lucru pe care îl pot face cetăţenii Italiei este să stea acasă. El a adăugat că toate evenimentele sportive, inclusiv meciurile de fotbal, sunt suspendate la nivel naţional. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Un tânăr a devenit suspect într-un caz de omor doar pentru că a trecut cu bicicleta prin zona în care a avut loc crima, din cauza datelor de localizare furnizate de Google poliției. (NBCNews)

5. Specialiștii de la Johns Hopkins University au anunțat că primele simptome la persoanele infectate cu noul coronavirus apar după cinci zile de la contactarea virusului. Studiul s-a făcut pe persoanele infectate între 4 ianuarie și 24 februarie, în provincia chineză Hubei. (WSJ)

6. Bursa americană a închis cu cea mai mare scădere, la nivel de o zi, din decembrie 2008 până în prezent. Indicele Dow Jones a scăzut cu 2,013.76 puncte, adică 7.8%. Este pentru prima oară când Dow Jones pierde mai mult de 2000 de puncte într-o singură zi. S&P 500 a scăzut cu 7.6%, iar Nasdaq cu 7.3%. (CNBC). Și bursa românească, BVB, a consemnat o ședință cu vânzări agresive în care cele mai tranzacționate 3 acțiuni au avut deprecieri mai mari de 5%, iar titlurile OMV Petrom s-au prăbușit cu aproape 14%. Indicii au pierdut 7+%. (Profit.ro)

Bonus: Robert Plant şi Jimmy Page, membri fondatori ai Led Zeppelin, au câştigat apelul deschis de Curtea din San Francisco în cazul de plagiat în care a fost implicată piesa „Stairway To Heaven” a trupei britanice. (News.ro)

7. DNA a anuntat, in raportul anual, că ponderea inculpatilor achitaţi în 2019, din totalul celor trimişi în judecată, a fost de 52,3%. Dintre cei 262 de inculpaţi achitaţi prin hotărâri definitive, faţă de 84 de inculpaţi au fost pronunţate în primă instanţă pedepse de condamnare cu până la 7 ani cu executare. (News.ro)

8. Prețul carburanților ar putea scădea cu 50 de bani pe litru după ce prețul petrolului s-a prăbușit ieri cu 25%. (Profit.ro)

9. În ultimii cinci ani, consumul de fasole și linte în SUA a crescut cu 73%, până la 14,5 kilograme pe cap de locuitor. (Quarz)

10. 72% este creșterea înregistrată la nivel european la înmatriculările de mașini electrice și hibride în luna ianuarie. În total, europenii au înmatriculat peste 150.000 de vehicule electrificate, iar cota de piață a acestora a ajuns la 13.3%. (Automarket)

Fotografia dimineții – Un angajat face curățenie într-un spital din Wuhan care va fi închis, după ce ultimul pacient cu coronavirus a fost externat. Xinhua/Rex/Shutterstock:

Ți-ar mai putea plăcea
Talibanii au anunțat că războiul din Afganistan s-a terminat – Cronica dimineții
Guvernul a împrumutat anul trecut direct de la populație suma de 21,6 miliarde lei, un nou record – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău