JavaScript și Python rămân cele mai populare limbaje de programare în 2020 – Cronica de Tehnologie

1. Stripe lansează un serviciu prin care clienții săi pot oferi conturi, carduri de debit și alte servicii bancare. Numit Treasury, acesta va fi folosit de la începutul anului viitor, printre alții, de Shopify, care-l va furniza sutelor de mii de magazine care-i folosesc serviciile. (WSJ)

2. Hackerii targetează sistemul de distribuție al vaccinurilor pentru COVID-19 printr-o sofisticată campanie globală de phishing, avertizează IBM. În ultimele luni, mai multe companii care furnizează servicii pentru păstrarea la rece a vaccinurilor au fost vizate de astfel de atacuri. (Wired)

3. JavaScript și Python rămân cele mai populare limbaje de programare în 2020, urmate de Java, conform datelor GitHub. De o creștere vizibilă în popularitate se bucură TypeScript, care a crescut cu 40% și a urcat într-un an de pe locul 7 pe locul 4. (VentureBeat)

4. Google Maps lansează o facilitate prin care utilizatorii pot realiza fotografii Street View cu smartphone-ul. Gigantul american speră ca utilizatorii să contribuie astfel cu imagini pentru regiunile în care mașinile dotate cu camere panoramice ale companiei nu au ajuns. (Profit.ro)

5. FedEx cumpără serviciul de livrări pentru e-commerce ShopRunner cu o sumă necunoscută. ShopRunner, care lucrează cu mai bine de 100 de branduri, cărora le oferă servicii de livrări în două zile și de returnări gratuite, va funcționa ca o subsidiară a FedEx Services. (Bloomberg)

6. S&P Dow Jones Indices va avea de anul viitor indici pentru criptomonede, folosind datele furnizate de Lukka despre cele mai tranzacționate 550 de monede. (Reuters)

7. Microsoft cumpără Smash.gg, o companie care organizează competiții de esports, pe care o va integra în MSN eSports. Smash.gg, care a fost fondată în 2015 de mai mulți jucători amatori, este folosită de peste 6.000 de organizatori de evenimente esports. (ZDNet)

8. Datele personale ale 243 de milioane de brazilieni au fost expuse cel puțin 6 luni, din cauza faptului că parola de acces a fost lăsată în codul unui site deținut de Ministerul Sănătății din Brazilia. Codul site-urilor web poate fi văzut de orice utilizator apăsând F12 în browser-ul web. (ZDNet)

9. Microsoft a lansat Azure Purview, o platformă unificată de “data governance”, pe care companiile ce lucrează cu cantități mari de date o pot folosi pentru automatizarea anumitor operațiuni, precum catalogarea, maparea și urmărirea datelor. Noul serviciu, disponibil în formă de public preview, poate accesa datele dintr-un număr mare de servicii de stocare, inclusiv Amazon S3. (TechCrunch)

10. Unul din liderii echipei Ethical Artificial Intelligence din cadrul Google a fost concediat din cauza unui email trimis colegilor. Timnit Gebru spune că a fost concediată pentru că s-a plâns colegilor de cenzurarea unui proiect de cercetare la care a lucrat, în vreme ce oficialii companiei susțin că aceasta a amenințat că demisionează dacă nu se îndeplinesc anumite condiții. (Platformer)

Ți-ar mai putea plăcea
Rusia și-a repus în acțiune trolli și boții înainte de alegerile interimare din Statele Unite – Cronica de Tehnologie
Apple a lansat iOS 15 și iPad OS 15 – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău