Goldman Sachs cumpără hoteluri, UNIQA e în creștere, dar Ryanair scade – Cronica de Business

1. Divizia de investiții a Goldman Sachs este în discuții pentru achiziția lanțului de hoteluri B&B de la PAI Partners. Grupul, care operează 476 de hoteluri, concurează cu jucători precum Accor și a avut o cifră de afaceri de €580 milioane în 2018. (CNBC)

2. Complexul Energetic Hunedoara (CE Hunedoara) estimează pierderi de 397,09 milioane lei în acest an, intrând astfel în al şaptelea an consecutiv de rezultate negative. (News.ro)

3. Ryanair, cea mai mare companie aeriană low cost din Europa, a înregistrat o scădere abruptă a profitului în anul fiscal încheiat la 31 martie, până la €1,02 miliarde, de la €1,45 miliarde în anul precedent. Șeful companiei a declarat că scăderea a avut loc pe fondul „războaielor tarifare”, însă a menționat că se așteaptă ca piața să se consolideze și prețurile să crească în următorii cinci ani. (Reuters)

4. Cele două subsidiare ale grupului austriac UNIQA au înregistrat anul trecut un rezultat net cumulat de 2,48 milioane de lei, de la o pierdere de 9,05 milioane de lei în 2017, pe fondul avansului subscrierilor UNIQA Asigurări de Viață și reducerii ponderii polițelor RCA în portofoliul UNIQA Asigurări. (Profit.ro)

5. Compania de produse industriale 3M ar putea tăia dividendele acordate acționarilor pentru prima dată în ultimii 37 de ani. 3M a înregistrat un prim trimestru dezamăgitor din punct de vedere al câștigurilor, iar analiștii JP Morgan sunt de părere că problemele vor continua. Printre altele, compania are mai multe procese pe rol, pentru probleme variate, de la contaminarea apelor până la aparate defecte de protecție a urechilor. (CNBC)

Bonus:

6. Hewlett Packard Enterprise, care e pe cale să se desprindă de compania-mamă HP, este în discuții pentru achiziția producătorului de supercomputere Cray, pentru $1,3 miliarde. Conform unei analize Top500.org, trei din cele zece cele mai performante sisteme din lume au fost construite de Cray. (Engadget)

Ți-ar mai putea plăcea
Cifra de afaceri Orange România a fost anul trecut de 1,076 miliarde de euro – Cronica de Business
Subway introduce un sandwich cu înlocuitor de carne – Cronica de Business
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău