Klaus Iohannis: Voi sta acasă de Paște, sper ca toți românii să facă la fel – Cronica serii

1. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că în România nu suntem în faza în care putem relaxa restricţiile pentru limitarea răspândirii coronavirus, deşi unele state europene încep să ia în calcul renuntarea la unele limitări. Preşedintele a mai spus că şi de Paşte trebuie respectate restricţiile, anunţând că va sta acasă şi îndemnându-i pe români să-i urmeze exemplul. (News.ro)

2. Economiștii UniCredit se așteaptă la o scădere de 6% a produsului intern brut global în 2020, după o scădere a producției de două ori mai adâncă decât cea din criza financiară din 2008-2009, pe fondul pandemiei de coronavirus. Economia zonei euro va fi lovită deosebit de dur de măsurile de distanțare socială, cu o cădere de 13% a PIB, de trei ori mai amplă decât cea din 2009, și deficitele și datoriile publice ar urma să explodeze. (Profit.ro)

3. Toate firmele care achită impozitul pe profit în termenele stabilite, până la data de 25 octombrie 2020, inclusiv, vor avea o bonificație de 10%, a stabilit astăzi plenul Senatului, amendând astfel bonificațiile dispuse recent de Guvern. (Profit.ro)

4. Vânzările de carburanți au scăzut în România cu 30% după impunerea restricțiilor de circulație. (Profit.ro)

5. Bernie Sanders a anunțat încheierea campaniei electorale ceea ce înseamnă că Partidul Democrat îl va desemna pe Joe Biden drept candidatul care se va confrunta cu președintele Donald Trump la alegerile prezidențiale din noiembrie. (WSJ)

6. Primarul General Gabriela Firea a solicitat azi, din nou, intervenţia CSAT în problema poluării din Capitală. Firea acuză că ”se muşamalizează ceva”. ”Se întâmplă ceva necurat şi Garda de Mediu, care aparţine de Ministerul Mediului, sigur ştie şi nu comunică cinstit cetăţenilor”. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Netflix a adăugat o serie de noi funcții de control parental. Părinții pot acum să blocheze complet anumite titluri, să filtreze conținutul în funcție de rating-uri, să protejeze celelalte profiluri cu un cod, să acceseze lista de filme și seriale vizionate de cei mici și să dezactiveze funcția autoplay pentru aceștia. (Profit.ro)

7. Pe durata stării de urgență și în luna următoare încetării acesteia, avocații, notarii și executorii judecătorești, care întrerup activitatea parțial sau total, scăzându-le veniturile cu mai mult de 25%, vor putea beneficia, de la bugetul de stat, de o indemnizație de 75% din salariul mediu brut pe economie. (Profit.ro)

8. Germania analizează blocarea achizițiilor companiilor autohtone de către entități din afară UE dacă va considera că sunt afectate „interesele naționale”. (Bloomberg)

9. Traficul total de date a crescut, în medie în ultima săptămână din luna martie, cu 12% în reţelele mobile şi cu 20,9% în reţelele fixe, în timp ce traficul de voce a înregistrat creşteri medii de 22% în reţelele mobile şi 22,7% în reţelele fixe, potrivit datelor transmise ANCOM. (News.ro)

10. Danemarca va redeschide școlile și grădinițele săptămâna viitoare, pe 15 aprilie. (NYTimes)

Fotografia serii reprezintă o premieră: o gaură neagră aflată la 5 miliarde de ani lumina surprinsă în timp ce „scuipă” plasmă. Boston University Blazar Program:

Ți-ar mai putea plăcea
Analiza: Statul român a fost de departe cel mai mare câștigător al exploziei prețurilor la energie în primul semestru al acestui an – Cronica serii
România va primi în total 31,5 miliarde euro din partea politicii de coeziune UE în perioada 2021-2027 – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău