Lansare cu succes a rachetei SpaceX cu doi astronauți NASA la bord – Cronica dimineții

1. Capsula Crew Dragon propulsată de racheta Falcon 9 a fost lansată cu succes de la Centrul spaţial Kennedy din Florida, aseară. La bord sunt astronauţii Doug Hurley şi Robert Behnken. Este prima misiune de pe teritoriu american în nouă ani spre Staţia Spaţială Internaţională și pentru prima oară când o companie privată transportă oameni în spațiu. (News.ro)

2. În cel puțin 12 orașe mari din SUA, printre care Los Angeles, Chicago, Miami, Denver, Cleveland, Seattle și Atlanta, s-a instituit starea de asediu în acest weekend din cauza protestelor violente generate de uciderea de către poliție a lui George Floyd. (AP)

3. Circa 10.000 de rezervări ar fi fost făcute de turişti pentru a petrece prima săptămână din luna iunie în staţiunile de pe litoralul românesc, potrivit Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică. (Hotnews)

4. Râul Colentina – acumularea Băneasa a fost poluat cu produse uleioase, a anunţat ”Apele Române”. Vor fi montate baraje absorbante, iar monitorizarea va continua cu privire la mortalitatea piscicolă şi afectarea biodiversităţii. (News.ro)

5. Un vaccin anti Covid-19 ar putea fi disponibil în China până la finele acestui an. În prezent cinci vaccinuri produse în China sunt în teste clinice. (Bloomberg)

6. Germanii au economisit 27,6 miliarde euro in aprilie astfel încât depozitele bancare totale ale populației au ajuns la 2440 miliarde euro, un record. (Link)

7. Coaliția guvernamentală din Spania a aprobat introducerea unui venit minim garantat de 462 de euro pe lună, pentru cei mai săraci locuitori, a căror stare financiară fragilă a fost agravată de pandemia de coronavirus. (Profit.ro)

8. Președintele Donald Trump a scris sâmbătă, pe Twitter, că demonstranții care protestau în fața Casei Albe după moartea lui George Floyd ar fi fost întâmpinați de „cei mai răi câini și cele mai amenințătoare arme pe care le-am văzut vreodată” dacă ar fi pătrus dincolo de gardul reședinței prezidențiale. (Hotnews)

9. Microsoft va înlocui zeci de jurnaliști care lucrează acum pentru site-ul său, MSN, cu un sistem automatizat de selectare a știrilor. (Link)

10. Cinci membri ai Executivului au fost amendaţi ca urmare a unei fotografii apărute în spaţiul public. Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan şi miniştrii Lucian Bode, Virgil Popescu şi Bogdan Aurescu nu aveau mască de protecţie, iar unii şi fumau, într-un birou din clădirea Guvernului, cu ocazia zilei de naştere a primului ministru. Toate amenzile au fost achitate. (News.ro)

Fotografia dimineții vine de la lansarea rachetei SpaceX:

Ți-ar mai putea plăcea
România continuă vaccinarea cu AstraZeneca – Cronica dimineții
Dacia este cea mai mare companie din sud-estul Europei, după venituri – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău