Laura Codruța Kovesi: Nu intru în politică – Cronica dimineții

1. Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al DNA şi candidat pentru funcţia de procuror-şef european a declarat pentru Europa Liberă că nu a avut nici un fel de contact cu politicieni şi nu are „intenţia de a pleca din magistratură”, răspunzând astfel speculaţiilor privind intrarea sa în politică. (News.ro)

2. Sanctitatea Sa, Papa Francisc, a transmis un mesaj pentru români înaintea vizitei sale, care începe vineri, în care subliniază „legăturile de credinţă care ne unesc” şi a mulţumit pentru pregătirile care se fac în ţara noastră, suveranul pontif urmând să meargă la Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj. (News.ro)

3. Liderul USR, Dan Barna, a declarat aseară, invitat la emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, că opoziția va depune o moțiune de cenzură și că a demarat discuțiile cu PNL, PMP, UDMR și partidul lui Victor Ponta dar, în cazul unei reușite, USR doar va susține viitorul guvern, fără a face parte din el. (Hotnews)

4. Ana Birchall, Roxana Mânzatu, Natalia Intotero vor fi propuse la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Titus Corlăţean va fi vicepremier în locul lui Birchall, iar Rodica Nasar îl înlocuieşte pe Codrin Ştefănescu ca secretar general, conform deciziilor luate în Comitetul Executiv al PSD. (News.ro)

5. Utilizatorii Facebook din Statele Unite au petrecut, în medie, anul trecut, 38 de minute pe zi în rețeaua socială, cu 3 minute mai puțin decât în 2017. (Mashable)

6. Licitaţia pentru prima secţiune a Metroului de Otopeni, pentru care Metrorex aştepta oferte până miercuri, 29 mai, apare ca fiind suspendată în platfoma de achiziţii publice SICAP. Metrorex a publicat pe 15 martie anunţul de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia structurii de rezistenţă a secţiunii 1 Mai – Tokyo a Magistralei 6 de metrou. Valoarea contractului este estimată la 1,27 miliarde de lei iar durata acestuia va fi de patru ani. (Economica)

7. Pachetul mediu salarial al femeilor CEO în marile companii americane a fost anul trecut de $12,7 milioane, în timp ce al bărbaților a fost de $11,2 milioane. Creșterea față de 2017, pentru femei, a fost de $680.000, în timp ce bărbații au primit $540.000 în plus, în medie. Doar 19 companii din cele 340 analizate sunt conduse de femei. (AP)

8. Cel mai popular ziar din Germania, Bild, a publicat luni, pe prima pagină, un kippah care poate fi decupat și purtat. Cotidianul și-a îndemnat cititorii să-l poarte și să posteze fotografii pe rețelele sociale în semn de solidaritate cu comunitatea evreiască, după ce numărul atacurilor anti-semite a crescut. (CNN)

9. Viitorul speciei rinocerului de Sumatra se află în pericol după ce singurul mascul al speciei de pe teritoriul Malaeziei a murit. Tam, ultimul rinocer mascul, a trăit într-o rezervație din Borneo unde se mai află un singur exemplar al speciei din Malaezia, o femelă numită Iman. După decenii de despăduriri și braconaj, se crede că doar 30-100 rinoceri de Sumatra mai există în sălbăticie, cei mai mulți pe insulele din apropiere Sumatrei. (Hotnews)

10. Turismul chinez în Statele Unite a scăzut anul trecut, pentru prima oară în ultimii 15 ani, cu 5,7%. 2,9 milioane de vizitatori din China au ajuns anul trecut în SUA. (AP)

Fotografia dimineții – Cancelarul Angela Merkel la inaugurarea unui parc eolian. Tobias Schwarz/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Proteste in toata tara
Un fond de investiții din Cehia cumpără CME, compania-mamă a televiziunilor Pro TV – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău