Legile necesare doborârii unei drone nu există, la două luni după ce șeful Armatei le-a cerut public – Cronica dimineții

1. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale intenționează să elaboreze un proiect de act normativ conform căruia adaosul comercial al retailerilor pentru produsele românești să nu depășească 20%. (Profit.ro)

2. În noaptea de 28 martie, o nouă posibilă dronă a căzut în România. Ministerul Apărării nu a precizat dacă radarele au depistat obiectul și nici dacă conducerea MApN a ordonat sau nu doborârea ei. Legile necesare doborârii unei drone nu există, la două luni după ce șeful Armatei le-a cerut public. (EuropaLibera)

3. Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că încă nu a luat o decizie, însă există o şansă foarte mare ca el să fie candidatul Alianţei Dreapta Unită la alegerile prezidenţiale. (News.ro)

4. Consiliul General al Municipiului București a aprobat majorarea salariilor de bază pentru toți angajații PMB și din instituțiile subordonate, mulți dintre angajați urmând să aibă un salariu de peste 8000 lei net. Primarul general Nicușor Dan a precizat că s-a mers pe o singură regulă: bani mai puţini în plus către persoane cu studii superioare şi bani mai mulţi pentru persoane fără studii superioare. (Libertatea)

Știrea Hope.ro: Începând cu anii 1990, în Statele Unite și în alte țări bogate s-a constatat o scădere a consumului de alcool sau chiar evitarea în întregime a acestuia în rândul tinerilor. Proporția persoanelor cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani care au răspuns la sondaj spunând că au băut alcool în ultima săptămână a scăzut de la 67% în 2002 la 37% în 2021. Declinul a fost și mai abrupt la cei mai tineri.

5. Rusia a ocupat aproximativ 505 kilometri pătrați din teritoriul ucrainean din octombrie, când și-a început actuala ofensivă de-a lungul liniei frontului. (Adevarul)

6. Președintele Volodimir Zelenski a declarat, într-un interviu pentru Washington Post, că dacă Ucraina nu va primi ajutorul militar american promis, blocat de disputele din Congres, forțele sale vor trebui să se retragă „cu pași mici”. (Hotnews)

7. 31 de țări, printre care și România, au atins pragul de 5% vânzări mașini electrice din total vânzări mașini. (Bloomberg)

8. Medicii spun că prin combinarea unui simplu test de sânge cu inteligență artificială s-ar putea ajunge la o diagnosticarea mai rapidă a septicemiei și la identificarea pacienților cu cel mai mare risc de complicații severe. (TheGuardian)

9. Într-o nouă carte, “The Anxious Generation”, psihologul Jonathan Haidt susține că dispozitivele inteligente și părinții supraprotectori au „deformat” procesele de dezvoltare ale copiilor. El cere ca smartphone-urile să fie interzise copiilor sub 14 ani, iar accesul la rețelele de socializare să fie interzis până la 16 ani. (FT)

Din Cronica Sportivă: Irina Begu, locul 126 WTA şi favorită 4, s-a calificat în semifinalele turneului Megasaray Hotels Open din Antalya, de categorie WTA 125. Ea a trecut de jucătoarea slovenă Polona Hercog, locul 213 mondial, scor 6-4, 6-4.

10. După patru mandate la Primăria Sectorului 5 și mai multe acuzații de corupție, Marian Vanghelie revine în politică și vrea să fie din nou primar de sector. Vanghelie are o condamnare, în primă instanță, la 11 ani și 8 luni de închisoare pentru luare de mită și alte dosare în care este acuzat. (Digi24)

Fotografia dimineții – O fotografie în care apar preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, a fost publicată vineri de jurnaliştii de la Ziarul Unirea, care precizează că imaginea este de la terenul de golf din localitatea Pianu de Jos, judeţul Alba:

Ți-ar mai putea plăcea
Sondaj: Peste 60% dintre români cred că pandemia a fost provocată de elitele globale pentru a impune controlul asupra populației lumii – Cronica dimineții
Administrația Prezidențială a invocat caracterul secretizat al informațiilor când a fost întrebată câți consumatori de droguri sunt în România – Cronica dimineții
Un comentariu
  • LevSt.
    mart. 31,2024 la 2024-03-31T19:25:38+03:000000003831202403

    „…o noua posibila drona…nu exista lege pentrua …”///Sabina Fati:„… doar 50% declara ca ar lupta sa apere tara…”___–__ au perfecta dreptate, acesta este momentul cand cei care DEJA AU FOST PLATITI REGESTE, sa-si arate patriotismul pe care-l tot afiseaza cu mare pompa, adic asa-zisa ofiterime, subofiteri, maistri militari si alte cadre militare, care -activ si rezerva- insumeaza cel putin 3-4 divizii mari (zece- treizeici mii, max.),sufucient sa mentina apararea tarii, in special de cand toti acestia NU sunt soldati in termen ci persoane cu lunga experienta militara, plus au toate motivele- si cele mai intemeiate- sa lupte pentru tara LOR…Pentru ca Romania ese a lor, a jefuitorilor, iar iohan si ciuca, au o sansa sa-si arate si dibacia militara, pe cea civila si-au aratat-o, deja si inca cu varf si indesat…Ce inamic nu s-ar teme(si ar fugi) de un corp de armata in care toti soldatii sunt cel putin locotenenti iar comandantii de plutoane, colonei si generali…Victoria este asigurata!

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău