Liderii UE nu au reușit sa ajungă la un acord pentru neutralizarea emisiilor de carbon – Cronica dimineții

1. Liderii Uniunii Europene au eșuat în a ajunge la un acord care să prevadă neutralizarea completă a emisiilor de carbon până în 2050. Polonia, care depinde în proporție de 80% de cărbune pentru asigurarea necesarului de energie, precum și alte țări din Europa de Est, s-au opus. (NYTimes)

2. Un raport realizat pe baza unui sondaj global efectuat de Gallup în 140 de țări, la care au răspuns 144.000 de persoane, arată că cei care au semne de întrebare în privința vaccinării, în special cei din țările dezvoltate ca SUA, Marea Britanie, Franța sau Japonia, au uitat cât de periculoase sunt bolile care necesită vaccinarea. Ei trăiesc în societăți cu un stardard înalt al serviciilor medicale și consideră că pot fi vindecați dacă se îmbolnăvesc. (Axios)

3. Alianţa USR-PLUS este hotărâtă să câştige alegerile prezidenţiale. „Nu candidăm de amorul artei”, a declarat Dan Barna la emisiunea În Fața Ta, de la Digi24. Preşedintele USR a evitat să critice mandatul lui Klaus Iohannis la Cotroceni, însă spune că în toată Europa există un trend de reconstrucţie politică. (Digi24)

4. Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a anunțat ieri, în ședința informală de la Neptun a PSD, că vrea să intre în cursa pentru desemnarea prezidențiabilului PSD, acesta urmând să fie testat în cadrul sondajelor din PSD. Alți social democrați care și-au anunțat intenția de a fi testați și care vor intra în sondaje sunt Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu. (Hotnews)

5. Platformele de tranzacţionare a criptomonedelor vor fi supuse unor reguli de prevenire a spălării de bani, a anunţat o instituţie globală de supraveghere, aceasta fiind prima încercare a unei autorităţi globale de reglementare de a controla mai strict acest sector care se dezvoltă rapid. (News.ro)

6. Cetățenii din Istanbul se întorc astăzi la urne pentru a-și alege primarul, după anularea victoriei candidatului opoziției în primul scrutin de pe 31 martie. Principalii contracandidați vor fi Binali Yildirim, candidatul Partidului Justiţie şi Dezvoltare (AKP), și Ekrem Imamoglu, candidatul principalei formaţiuni politice de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP). (Hotnews)

7. Deportările migranților sub administrația Trump sunt mult sub nivelul celor realizate de Barack Obama în primul său mandat. Conform unui raport, între 2009 și 2011, 385.000 de migranți au fost deportați din SUA în fiecare an, în 2012 numărul urcând la 409,849. În primii doi ani de mandat Trump, deportările au fost 226.119 în 2017, respectiv aproximativ 250,000, în 2018. (Axios)

8. Un studiu realizat de Allen Institute for Artificial Intelligence, care a analizat aproape 2,9 milioane de lucrări în tehnologia computerelor, arată că dacă trendul actual se menține, egalitatea între femei și bărbați în privința numărului de lucrări scrise, pentru această tehnologie, se va întâmpla abia în 2137. (Link)

9. Câteva mii de persoane au participat la Marşul diversităţii, pe Calea Victoriei, la care au fost prezenţi atât membri ai comunităţii LGBTQIA+ din Bucureşti şi din ţară, dar şi susţinători. (News.ro)

10. Doi tauri, amândoi născuți în anii ‘60, sunt responsabili pentru mai mult de 99% din cele 9 milioane de vaci crescute pentru producerea de lapte din Statele Unite, majoritatea din rasa Holstein. Dacă ar fi animale sălbatice, aceste vaci ar fi puse pe lista animalelor pe cale de dispariție. (Link)

Fotografia dimineții – Cum arată “drona” doborâtă de iranieni. RQ-4 Global Hawk costă $220 milioane, iar SUA deține aproximativ 40. Foto: Airman 1st Class D. Blake Browning/U.S. Air Force via AP:

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Finanțelor: Cozile de la ghişeu se vor transforma în click-uri pe dispozitive mobile – Cronica dimineții
Traian Băsescu vrea legalizarea prostituției – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău