Lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat: Grecia a intrat în zona galbenă – Cronica serii

1. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat, joi, lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Grecia a intrat în zona galbenă, în urma creşterii incidenţei, iar Spania în zona roşie. Persoanele care vin din ţări aflate pe lista galbenă nu intră în carantină dacă sunt vaccinate sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. (News.ro)

2. Comisarul european pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, ajunge vineri la București pentru discuții pe tema vaccinării, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene. Ea s-a arătat nemulțumită de rata scăzută de vaccinare, de doar 30% din populația adultă, și a cerut dublarea eforturilor pe perioada verii. (G4Media)

3. Un elicopter militar, de tip Black Hawk, a aterizat de urgenţă, joi, în Capitală, în Piaţa Charles de Gaulle, mai mulţi stâlpi fiind avariaţi. Elicopterul american participa la un exerciţiu. Echipajul elicopterului militar american a raportat o defecţiune care a impus aterizarea de urgenţă, au transmis reprezentanţii MInistrului Apărării Naţionale. (News.ro)

4. Comitetul de Urgență al Organizației Mondiale a Sănătății a anunțat joi că își menține opoziția față de necesitatea dovezii de vaccinare anti-Covid pentru călătoriile internaționale în contextul intensificării dezbaterilor despre refuzarea unor călători dacă nu sunt imunizați. (Hotnews)

5. Vicepreşedintele Comitetului de coordonare a vaccinării, Andrei Baciu, a anunţat că au fost emise până în acest moment peste 1.000.000 de certificate digitale, în 15 zile de la lansarea portalului. (News.ro)

Din Cronica de Business: Profitul Bank of America, a doua mare banca din SUA, aproape s-a triplat în trimestrul doi, ajungând la 9,22 miliarde, de la 3,53 miliarde, cât a fost în perioada similară a anului trecut. (WSJ)

6. Primii șase kilometri ai liniei de metrou spre Otopeni, între stația 1 Mai și stația Tokyo, care va fi în apropierea complexului comercial Băneasa, vor fi realizați de un constructor din Turcia. (Digi24)

7. Comisia Europeană a lansat proceduri de infringement împotriva Ungariei cu privire la legea care interzice ”promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, şi împotriva Poloniei, cu privire la ”zone fără ideologie LGBT” impuse de către anumite comunităţi locale. (News.ro)

8. Preşedintele rus Vladimir Putin a autorizat, la o reuniune desfăşurată în ianuarie 2016 cu şefii serviciilor secrete şi principalii membri ai guvernului, o operaţiune secretă de susţinere a candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump. Putin ar fi considerat că o victorie a acestuia ar avantaja Rusia. (TheGuardian)

9. Lockdownul care a intrat în vigoare la sfârșitul lui iunie în Sydney va fi prelungit cu cel puțin două săptămâni pentru cele cinci milioane de rezidenți ai celui mai mare oraș din Australia, care se confruntă cu riscul unei reveniri a epidemiei de coronavirus, au anunțat autoritățile locale. (Profit.ro)

10. Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost eliberat azi din Penitenciarul Rahova. Dragnea a declarat că a fost o perioadă doi ani şi două luni de suferinţă, abuzuri şi umilinţă și că se consideră deţinut politic. El a afirmat că PSD a devenit un partid condus de laşi. De asemenea, a precizat că va lucra la firma fiului său. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
România rămâne lider în Uniunea Europeană la exportul de grâu – Cronica serii
Investițiile nete realizate în economia națională au însumat 106,195 miliarde de lei în 2020 – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău