Ludovic Orban: Alegerile locale ar putea fi organizate în luna septembrie – Cronica dimineții

1. Conform unui studiu prezentat de guvernul american, noul coronavirus moare rapid când e expus la soare, umiditate și temperaturi ridicate, nerezistând pe suprafețe. (Bloomberg)

2. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că pandemia de coronavirus este încă în pantă ascendentă, dar că, dacă s-au respectat condiţiile de Paşte, vârful ar trebui să se limiteze la 10.000 – 12.000 de cazuri. (Link)

3. Primul ministru Ludovic Orban a anunțat că alegerile locale ar putea fi organizate în luna septembrie, dacă un prim val al epidemiei se va stinge la începutul lunii iulie. În ceea ce priveşte scrutinul pentru Parlament, Orban a spus că s-ar putea asigura „o prezenţă la vot semnificativă” prin introducerea votului prin corespondenţă în ţară sau a votului electronic „bine securizat”. (News.ro)

4. Un nou studiu realizat pe pacienții internați în New York City, după ce au fost infectați cu noul coronavirus, arătă că 94% dintre ei aveau o boală cronică, iar 88% sufereau de două boli cronice. (NYTimes)

5. Premierul Ludovic Orban a anunţat că după data de 15 mai, când se vor relaxa restricţiile, hotelurile se vor redeschide, însă în privința restaurantelor autoritățile fac încă analize pentru a stabili dacă acestea pot relua activitatea. (Hotnews)

Una din Cronica de Business: Compania de turism Expedia a atras investiții în valoare de $3,2 miliarde, inclusiv $1,2 miliarde de la fondurile Apollo Global Management și Silver Lake, pentru a face față efectelor pandemiei asupra business-ului. (Financial Times)

6. Președintele francez Emmanuel Macron a declarat aseară, la finalul unui summit european desfășurat prin videoconferință, că „nu a existat un consens” între țările UE cu privire la transferurile bugetare către „regiunile și sectoarele” cele mai grav afectate de criza noului coronavirus. (Profit.ro)

7. Guvernele din întreaga lume au anunțat bugete de $8000 de miliarde pentru a combate efectele pandemiei. (Bloomberg)

8. Google/Alphabet, compania care încasează cei mai mulți bani din publicitate la nivel global, și-a redus bugetul de marketing la jumătate pentru semestrul doi al acestui an și a înghețat angajările. (CNBC)

9. Comenzile online de Paşte au crescut în acest an ca de Black Friday, creşterile fiind de 58%, potrivit datelor publicate de firma de curierat DPD România. Jucăriile au fost în topul produselor comandate, iar comenzile au crescut de şapte ori, astfel că pentru a face faţă, firmele de curierat fac angajări. (News.ro)

10. Vânzările de mașini în Europa au scăzut luna trecută cu peste 50%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut. Italia a raportat cea mai mare scădere, 85,4%. (Reuters)

Fotografia dimineții vine din Congresul american:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Exporturile României ar putea depăși 70 miliarde euro anul acesta, un record
Banca Mondială: Criza Covid-19 ar putea aduce 100 de milioane de oameni în sărăcie extremă în întreaga lume – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău