Ludovic Orban: Nicuşor Dan rămâne candidatul PNL pentru Primăria Generală a Capitalei

1. Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul pregăteşte un plan de relansare a economiei, spunând că ar putea majora de la 15 la 20 de miliarde de lei plafonul de garantare pentru programul IMM Invest, dar şi că ia în calcul crearea unui fond de investiţii deţinut „în primă fază” de statul român, dar şi în susţinerea investiţiilor greenfield. (News.ro)

2. Premierul Ludovic Orban a declarat aseară că majorarea pensiilor va avea loc, dar procentul de 40% nu este unul realist. ”Pensionarii să aibă încredere că vom majora pensiile, dar vom vedea după mai multe analize cât putem suporta din Buget. Impactul pe 2021 ar fi de 10 miliarde de euro”, a declarat Orban. (Hotnews)

3. Premierul Ludovic Orban a reconfirmat susţinerea acordată de PNL lui Nicuşor Dan în ceea ce priveşte candidatura pentru Primăria Generală a Capitalei, el afirmând că Dan „nu reprezintă un om necunoscut pe care îl scoţi ca iepurele din joben” şi că acesta poate aduce o schimbare în bine a administraţiei din Bucureşti. “Nicuşor Dan e candidatul sprijinit de PNL, de USR-PLUS şi posibil să obţină şi sprijinul PMP-ului, adică tot blocul de dreapta e posibil să-i susţină candidatura”. (News.ro)

Una din Cronica de Business: Producătorul american de jocuri online Zynga va plăti $1,8 miliarde pentru a cumpăra firma Peak, cu sediul în Istanbul, într-o tranzacție care va reprezenta cea mai mare achiziție a unui startup din Turcia. (Profit.ro)

4. De azi, după aproape 3 luni de pandemie, elevii care susțin în această vară evaluarea națională și BAC-ul se întorc la școală pentru pentru pregătirea examenelor naționale. (Hotnews)

5. Preşedintele SUA Donald Trump a anunţat luni că va desfăşura mii de soldaţi puternic înarmaţi şi forţe de ordine pentru a opri violenţele din Washington şi a promis că va face acelaşi lucru şi în alte oraşe, dacă primarii şi guvernatorii nu reuşesc să recâştige controlul asupra străzilor. (News.ro)

Promo: Mercedes-Benz Vito Furgon si Tourer, Sprinter 3,5t si 5t, Clasa V si Clasa X din stoc cu rate de leasing gratuite 4 luni, asigurare CASCO gratuita 6 luni si pachetul de 6 revizii cu 25% discount, pana la 30 septembrie. Oferta este supusa unor termene si conditii si este valabila prin Mercedes-Benz Leasing IFN S.A. Detalii la partenerii autorizati.

6. Poliția a tras cu gloanțe de cauciuc și a folosit gaze lacrimogene pentru a împrăștia manifestanții care protestau pașnic, în preajma Casei Albe, fată de uciderea lui George Floyd. (Reuters)

7. Poliția din Hong Kong a interzis comemorarea masacrului din Tiananmen, pe 4 iunie. Pentru prima oară în ultimii 30 de ani, evenimentul nu va avea loc. (WSJ)

8. Zoloft, unul dintre cel mai folosit medicament anti depresiv în SUA a devenit temporar indisponibil din cauza cererii crescute în perioada de izolare. (Bloomberg)

Una din Cronica Externă: Vladimir Putin a stabilit data de 1 iulie pentru votul național privind amendamentale constituționale care, adoptate, îi vor permite să rămână la putere până în 2036. Schimbarea Constituției cu aceste amendamente a stârnit proteste în mai multe orașe și municipalități în Rusia. (Link)

9. Piața de automobile din Franța și-a revenit parțial, în luna mai, după dezastrul din martie și aprilie. Scăderea față de anul trecut s-a redus la 50%, la autoturisme. Dacia a început să-și recupereze clienții, încet, înregistrând un volum mai mare decât în lunile martie și aprilie la un loc. (Profit.ro)

10. Românii care au apelat la facilitatea oferită de stat pentru amânarea ratelor din cauza pandemiei COVID-19 se vor regăsi la Biroul de Credit. Instituţia şi băncile susţin însă că aceste notificări nu sunt importante şi nu vor avea efecte negative asupra clienţilor. (Adevarul)

Fotografia dimineții – Joe Biden, candidatul democraților americani împotriva lui Donald Trump, la alegerile din noiembrie, aflat într-o vizită electorală în Delaware:

Ți-ar mai putea plăcea
După profesori și polițiștii ies în stradă să protesteze – Cronica dimineții
Președintele Trump a anunțat că administrația sa va coopera cu președintele ales Joe Biden pentru a asigura tranziția – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău