Mai puţin de jumătate dintre români au citit o carte în ultimele 12 luni – Cronica dimineții

1. Trei despre referendumul de duminică: 1. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că referendumul din 26 mai este ”cel mai important lucru”, fiind capabil să redea România românilor. Acest referendum oferă ştampila românilor să spună clar PSD-ului că aşa nu se mai poate continua”, a afirmat şeful statului, potrivit căruia ”Da” la referendum înseamnă ”Da, PSD acasă” (News.ro). 2. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că solicită electoratului să boicoteze referenumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, care nu este altceva decât un mijloc de a aduce mai mulţi oameni la urne şi de a favoriza PNL (News.ro). 3. Traian Băsescu susține că invalidarea referendumului pe Justiție ar crea un risc enorm pentru România, iar coaliția PSD-ALDE se va folosi de acest lucru pentru a-și justifica planurile privind justiția. „Tot PSD-ul va fi la nunta ordonanțelor de urgență pe justiție”, a declarat fostul președinte. (Hotnews)

2. România a închis, după Revoluție, 7.000 de biblioteci, peste 200 pe an. De la preluarea puterii de PSD, în 2012 și până în 2017, s-au închis 1.715 biblioteci, adică 343 pe an. (Newsweek)

3. Autostrada Ploiești – Brașov va fi construită cu firma chineză care a construit cel mai lung pod din lume. (Profit.ro)

4. România va avea circa 465 de autobuze electrice care vor circula în 21 de oraşe, conform datelor actuale, centralizate de Economica. Cele mai multe, 100, vor fi în Capitală. (Link)

5. Mai puţin de jumătate dintre români au citit o carte în ultimele 12 luni. În ultimele 12 luni, 44,3 la sută din români susţin că au citit o carte în timp ce 51,1% au declarat că au mers la mall. 77,4% dintre români se consideră persoane religioase şi 15,2% participă la serviciul religios cel puţin o dată pe săptămână. (Adevarul)

6. Vox a scris o analiză foarte bună despre ceea ce se întâmplă între Statele Unite și Iran, cu trimiteri la Revoluția Islamică din ‘79 și răspunsuri la posibilul război între cele două state. (Link)

7. Norvegia este cea mai “rezistentă” țara din lume la schimbări produse de evenimente de tip disruptive, conform raportului anual publicat de FM Global. Raportul analizează 130 de țări și teritorii după productivitatea economică, stabilitatea politică, controlul corupției și guvernanța corporatistă. România se află pe locul 36. (Link)

8. Șerpașul nepalez Kami Rita, 49 de ani, a reușit să stabilească un record urcând pe muntele Everest de două ori în aceeași săptămână. A fost escaladarea cu numărul 24 a celui mai înalt vârf din lume, pentru Kami. (BBC)

9. Compania care operează metroul din Hong Kong a renunțat la decizia de a interzice reclamele care înfățișează cupluri de același sex. Banarea acestor reclame a fost anulată și de pe aeroporturile din oraș. (Link)

10. Recordul de audiență deținut de M.A.S.H., al cărui episod final din 1983 a fost urmărit de 106 milioane de persoane, în Statele Unite, va fi greu de doborât. Un top al celor mai urmărite seriale îl găsiți aici.

Fotografia dimineții – Reclamă Cathay Pacific ce fusese interzisă la metroul din Hong Kong:

Ți-ar mai putea plăcea
România avea, luni, depozitele de înmagazinare a gazului umplute la capacitate de 72,5% – Cronica dimineții
Dacia va prezenta azi primul model electric – Cronica dimineții
Un comentariu
  • Mario
    mai 22,2019 la 2019-05-22T07:12:10+03:000000001031201905

    10. Linkul este sigur cel corect?

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău