Managerul spital: Vârsta de debut în consumul de droguri „a scăzut dramatic”, la numai 10-12 ani – Cronica dimineții

1. Miniştrii de Externe ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene au ajuns marţi, la Luxembrug, la un „consens total” în vederea acordării Ucrainei statutului de stat candidat la aderarea la UE, a anunţat ministrul francez Clément Beaune, cu două zile înantea unui summit dedicat acestui subiect. (G4Media)

2. O modificare a legislației fiscale pentru limitarea beneficiilor extrasalariale acordate angajatului, precum telefon, mașină, abonamente la sală sau clinici medicale, a fost introdusă pe lista mai amplă de măsuri fiscale pregătite de către autorități. (Profit.ro)

3. Managerul Spitalului Sf. Stelian, Teodora Ciolompea, a declarat că vârsta de debut în consumul de droguri „a scăzut dramatic”, la numai 10-12 ani. (Digi24)

4. Președintele american Joe Biden a declarat că nu se teme de fracturarea alianţei occidentale pe măsură ce războiul Rusiei din Ucraina avansează, dar a avertizat asupra unui conflict prelungit şi a precizat că va discuta cu aliaţii despre calea de urmat la Summitul NATO de săptămâna viitoare de la Madrid. (News.ro)

Promo: L!NK este noua aplicație eCommerce lansată de MOCAPP, care ajută companiile să își identifice proprii ambasadori și să creeze o listă de clienți populari care cunosc deja brandul și produsele. Pentru dezvoltarea și poziționarea aplicației pe piața britanică, antreprenorul Florin Grozea și-a bugetat pentru 2022 investiții de aproximativ 500.000 EUR. Poți testa aplicația gratuit aici.

5. Liderii partidelor politice din Franța care s-au întâlnit, marţi, cu preşedintele Emmanuel Macron, după ce coaliţia acestuia a pierdut majoritatea parlamentară în urma alegerilor, au refuzat stabilirea unor alianţe care să-i redea liderului de la Elysee susţinerea în legislativ şi i-au cerut să vină cu propuneri concrete prin care să accepte compromisuri. (Digi24)

6. Guvernul german nu este de acord cu planul Uniunii Europene de a renunța la vânzarea mașinilor pe benzina/motorină din 2035, a anunțat ministrul Finanțelor, Christian Lindner. (Reuters)

7. Refacerea Ucrainei după invazia rusă ar costa circa 1000 de miliarde euro, a declarat șeful Băncii Europene de Investiții, Werner Hoyer. Acești bani, care reprezintă PIB-ul României pe 4 ani, ar trebui să vină ca ajutor extern. (Bloomberg)

8. Luigi Di Maio, ministrul italian de Externe, și-a anunțat plecarea din Mișcarea 5Stele, partid al cărui lider a fost. Di Maio, care va fi însoțit de alți parlamentari ai Mișcării, a acuzat partidul că se împotrivește trimiterii de arme Ucrainei, subminând eforturile guvernului pentru câteva voturi în plus. (Politico)

Din Cronica Sportivă: David Popovici s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber cu cel mai bun timp și cu record mondial de juniori doborât. Principalul său rival, Caeleb Dressel, s-a retras, astfel că David Popovici e marele favorit la aur al probei. Finala va fi miercuri, de la ora 19:30, în direct pe TVR 1.

9. Creşterea imigraţiei în anul 2021 a compensat pentru al şaselea an consecutiv scăderea demografică în Spania, provocată de reducerea numărului naşterilor şi creşterea celui al deceselor, astfel că pe ansamblu populaţia spaniolă a crescut cu 34.110 persoane. (G4Media)

10. Jurnalistul rus Dmitri Muratov, redactor-șef al ziarului de investigație independent Novaia Gazeta, și-a vândut luni la licitație medalia Premiului Nobel pentru Pace pentru 103,5 milioane de dolari în beneficiul copiilor strămutați în urma conflictului din Ucraina. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Soarele răsare în spatele statuii Libertății din NYC. Anadolu Agency/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Trump continua razboiul comercial cu China
Cluj-Napoca este cel mai sigur oraș din România – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău