Marea Britanie a pierdut 650.000 de joburi din cauza pandemiei – Cronica de business

1. Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de antreprenorii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, vrea să atragă capital în valoare de circa 25 milioane de euro prin cedarea a 28% din firmele care dezvoltă componenta de birouri a One Cotroceni Park, proiect care ia locul fostei fabrici Ventilatorul din București. (Profit.ro)

2. În Marea Britanie au dispărut circa 650.000 de joburi în perioada pandemiei, iar persoanele care și-au păstrat locurile de muncă au lucrat mai puține ore și au câștigat mai puțin. Evoluția negativă vine deși guvernul de la Londra a adoptat mai multe măsuri pentru impulsionarea economiei. (Financial Times)

3. ByteDance, care deține aplicația TikTok, a angajat o „armată” de 35 de lobbysti, inclusiv unul care are relații apropiate cu Donald Trump, în contextul în care înrăutățirea relațiilor sino-americane a afectat business-ul companiei chineze. (New York Times)

4. American Airlines ar putea renunța la 25.000 de posturi – aproximativ 29% din totalul forței sale de muncă – în toamnă, în contextul în care industria aeriană a fost puternic afectată de actuala criză. (CNBC)

5. Piața mașinilor noi din UE a scăzut cu 22% în iunie, o îmbunătățire față de -52% în mai, dar prima jumătate a anului este printre cele mai rele de când există date, piața scăzând cu 2,7 milioane de unități. Spania și Italia sunt la jumătate față de primul semestru din 2019, iar România a scăzut cu 31%. La mărci, Volkswagen are 11,6% din piață, Renault are 7,8%, iar Dacia a scăzut la 3,6%, față de 4,2% în S1 2019. (Hotnews.ro)

6. Metrorex estimează pierderi de 328,29 milioane lei pentru acest an, cu 1,10% mai mici faţă de bugetul iniţial, la venituri totale de 3,23 miliarde lei. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Sheryl Sandberg și-a anunțat retragerea din funcția de directoare operațională a Meta/Facebook – Cronica de Business
Comenzile către fabricile germane au scăzut pentru a șasea lună consecutivă, în iulie – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău