Prima femeie din Europa care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al NATO este o româncă – Cronica Știrilor Pozitive

1. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca este cel mai performant spital COVID din ţară. Conform Ministerului Sănătații, peste 98% dintre cei internați aici au fost vindecați. (Digi24)

2. Prima tranșă de vaccinuri Sars-Cov-2 ar trebui să ajungă în România la sfârșitul lunii decembrie, iar în ianuarie va începe vaccinarea, în primul rând pentru personalul medical, a anunțat ministrul Sănătăți, Nelu Tătaru, la videoconferința Profit Health Forum. (Profit.ro)

3. Camera Deputaţilor a adoptat marţi, decizional, proiectul de lege care aprobă obiectivul de investiţii „Autostrada Nordului” şi astfel actul normativ merge la promulgare. Termenul de execuţie este de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii, iar prevederile se aplică de la începutul lunii ianuarie ale anului viitor. Legea aprobă executarea obiectului de investiţii Autostrada Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, denumită „Autostrada Nordului”. (News.ro)

4. Premierul Ludovic Orban le-a transmis reprezentanţilor mediului francez de afaceri că România este singura ţară din UE care a înregistrat o creştere a investiţiilor în primul semestru al acestui an. (News.ro)

5. Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a anunţat marţi că oferă finanţare nerambursabilă pentru viitorii antreprenori sociali, între 55.000 euro şi 100.000 euro pentru implementarea ideii de business, în cadrul unui proiect finanţat în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. (News.ro)

6. Prima femeie din Europa care a obținut certificarea de pilot comandant de aeronavă din Grupul de Transport Aerian Strategic al NATO este o româncă. Se numește Simona Maierean, este locotenent-comandor și are 33 de ani. La 24 de ani a devenit prima femeie pilot de vânătoare din România, iar acum se află la manșa aeronavelor C-17 ale NATO. (Digi24)

7. Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a dat din nou asigurări că nu vor exista creșteri de taxe anul viitor, soluția autorităților fiind taxe mai mici și mai puține, pe care să le poată plăti toată lumea. (Profit.ro)

8. Camera Deputaţilor a adoptat un proiect prin care profitul investit în sprijinirea învăţământului profesional dual nu va fi impozitat. (News.ro)

9. Magazinele, restaurantele și hotelurile din Melbourne, Australia, s-au deschis după 4 luni de restricții. (Reuters)

10. India a raportat o nouă scădere a numărului de noi cazuri, nivelul înregistrat fiind cel mai mic din 17 iulie până în prezent. (CNN)

11. Peste 60 de milioane de americani au votat deja în alegerile prezidenţiale, cu opt zile înainte de ziua votului, iar ritmul record în care se desfăşoară voturile anticipate ar putea duce la cea mai mare participare la scrutin din peste 100 de ani, potrivit datelor publicate luni de U.S. Elections Project. (News.ro)

12. Premierul nipon Yoshihide Suga a anunțat că Japonia va obține până în 2050 zero emisii de carbon. Japonia este a treia cea mai importantă economie a lumii și al cincilea cel mai mare emițător de dioxid de carbon din lume. (JapanTimes)

13. Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au creat un soft virtual care le permite medicilor să „pășească” în interiorul unei celule umane. (Link)

14. O petiție semnată de peste 11.000 de persoane a determinat autoritățile federale americane să ia măsuri de protecție pentru reciful de corali din Golful Mexic. (Link)

15. Cercetătorii de la Caltech au dezvoltat o tehnologie care „mapează” activitatea a milioane de neuroni din creier în timp real. (Link)

16. O piațetă din capitala Tunisiei a fost botezată, marți, cu numele Reginei Maria a României, anunță Ambasada României într-un comunicat, care precizează că „inaugurarea acestui spațiu public reprezintă o premieră nu numai în Tunisia dar și în Africa”. (Digi24)

17. Mesut Özil (Arsenal) s-a alăturat campaniei inițiate de Marcus Rashford (Manchester United) și va asigura mese zilnice unor copii din nordul Londrei. (TheGuardian)

18. Jon Stewart revine pe tv, la 5+ ani de când a renunțat la “The Daily Show.” Stewart a semnat cu Apple și va avea, începând cu anul viitor, un show pe platforma Apple TV+. (AP)

Fotografia dimineții – Un copil încearcă să care un dovleac la o fermă din Essex, Anglia. Graeme Robertson/The Guardian:

Ți-ar mai putea plăcea
Sanofi va produce peste 100 de milioane de doze din vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech – Cronica Știrilor Pozitive
Încrederea în economia României a crescut pentru a cincea lună consecutiv, în septembrie – Cronica Știrilor Pozitive
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău