Percepția populației și a companiilor asupra economiei românești s-a îmbunătățit în mai – Cronica Știrilor Pozitive

1. Ieri, 467 de pacienți infectați cu noul virus au fost declarați vindecați în România. Este cel mai mare număr înregistrat în ultimele două săptămâni. Numărul cazurilor active a scăzut sub 5000.

2. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, începând din 1 iunie, se redeschid terasele, dar sunt necesare măsuri speciale: mesele la cel puţin 2 metri, cel mult patru persoane la o masă. De asemenea, se va putea merge la plajă şi vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de spectatori, cu respectarea regulilor de distanţare. Deplasările în afara localităţii vor fi libere de la 1 iunie. (News.ro)

3. Percepția populației și a companiilor asupra economiei românești s-a îmbunătățit în mai, după un declin abrupt în luna precedentă, precipitat de restricțiile anunțate de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Potrivit analiștilor BCR, România a depășit punctul de jos al crizei și se îndreaptă spre o recuperare rapidă, în formă de “V”. (Profit.ro)

4. Rata deceselor pentru cazurile închise, la nivel global, a scăzut din nou, de la 13%, la 12%.

5. Guvernul majorează de la 41,5% la 45% acoperirea parțială a salariilor celor care revin la muncă. Începând cu 1 iunie 2020, angajații care au primit indemnizația de șomaj tehnic, suportată de la buget în proporție de 75%, și care revin la muncă în urma reluării activității de către angajatori, vor beneficia, timp de 3 luni, de plata, de la buget, a 45% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat. (Profit.ro)

6. Institutul pentru Investigație Biotehnologică din Israel, aflat în subordinea Ministerului Apărării, a anunțat că a testat cu succes pentru tratamentul împotriva COVID-19 două medicamente utilizate de obicei pentru combaterea bolii Gaucher. (Profit.ro)

7. Libris.ro a anunţat joi că a înregistrat în perioada stării de urgenţă (15 martie -15 mai) vânzări cu 81% mai mari la cărţile pentru copii. (News.ro)

8. Guvernul francez a anunţat joi redeschiderea barurilor, cafenelelor şi a restaurantelor cu anumite restricţii începând de pe 2 iunie, după două luni şi jumătate de închidere din cauza pandemiei de coronavirus. (Hotnews)

9. Guvernul maghiar a anunţat joi că va redeschide cinematografele şi teatrele în aer liber, precum şi piscinele şi stadioanele de fotbal, dar cu măsuri stricte împotriva contagierii cu COVID-19. (Hotnews)

10. Uniunea Internaţională a Cinematografelor, organul european care reprezintă proprietarii şi directorii de cinematografe, a anunţat ţările care pregătesc redeschiderea cinematografelor. România şi Italia au stabilit data de 15 iunie. (News.ro)

11. Spania va continua luni relaxarea măsurilor de izolare care vor permite unui procent de 70% din populaţie să meargă la restaurant şi la piscină, precum şi redeschiderea mai multor categorii de magazine. (Hotnews)

12. Cu un pachet salarial de $58,5 milioane pe anul trecut, Lisa Su, CEO-ul AMD, devine prima femeie care se clasează prima în top cei mai bine plătiți CEO din rândul companiilor aflate în S&P 500. (AP)

13. Înghețata, una din micile plăceri ale italienilor, ar urma să traverseze fără probleme pandemia de coronavirus, consumul său revenindu-și odată cu ridicarea măsurilor de izolare, a anunțat Coldiretti, principalul sindicat agricol din Italia. (Profit.ro)

14. Premier League, prima ligă engleză de fotbal, se va relua pe 17 iunie. (Reuters). Ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora, a anunţat că Serie A se poate relua la 20 iunie şi că semifinalele Cupei Italiei ar putea avea loc la 13 iunie. (News.ro)

15. Suporterii vor putea reveni pe stadioane în Ungaria, azi, în ciuda pandemiei de coronavirus. Este primul campionat din Europa care face acest pas. Fanii au posibilitatea de asista la meciuri, dar în număr restrâns şi respectându-se anumite reguli: de pe un rând se poate ocupa un loc din patru, iar între două rânduri cu spectatori trebuie să fie unul liber. (News.ro)

16. Formaţia Led Zeppelin va oferi acces liber sâmbătă, începând cu ora 8PM GMT, pentru înregistrarea concertului Celebration Day din 2007. Timp de trei zile publicul va putea vedea acest show pe YouTube. Acest concert i-a reunit pe 10 decembrie 2007 pe Jimmy Page, Robert Plant şi John Paul Jones, cei trei membri fondatori în viaţă ai legendarei formaţii. (News.ro)

17. O hartă actualizată cu statele europene care își deschid granițele pentru turiști în sezonul estival, începând cu luna iunie. (Euronews)

Ceremoria de absolvire în Filipine susținută cu ajutorul roboților și tabletelor. Ezra Acayan/Getty:

Ți-ar mai putea plăcea
În Italia numărul cazurilor noi a ajuns la nivelul de acum două luni – Cronica Știrilor Pozitive
40 de ani de când Organizația Mondială a Sănătății a anunțat oficial eradicarea variolei – Cronica Știrilor Pozitive
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău