​Înmatriculările de maşini noi în România, minus 27% în februarie – Cronica de Business

1. Compania greacă Aegean a cumpărat un pachet de 25% din acțiunile operatorului aerian român Animawings, lansat la începutul acestui an, într-o tranzacție de 412.000 euro. (Profit.ro)

2. ​Înmatriculările de autoturisme noi în România au scăzut în februarie 2020 cu 27% față de februarie 2019, atingând un volum de 8.836 unități. Astfel, în primele două luni din 2020 numărul autoturismelor noi înmatriculate a ajuns la 21.325 unități, în scădere cu 18% față de perioada similară din 2019. (Hotnews)

3. Rețeaua socială Twitter a obținut o nouă finanțare, în valoare de $1 miliard, de la Silver Lake, unul dintre cele mai mari fonduri care activează în domeniul tehnologiei. Egon Durban, co-CEO și managing partner al Silver Lake, va intra în Consiliul de Administrație al Twitter. (Startup Cafe)

4. Compania britanică de software Endava a raportat venituri de £85,9 milioane în al doilea trimestru al anului fiscal 2020, înregistrând o creştere de 19,6%. (News.ro)

5. Iberdrola va prelua și ultimele 30% dintr-un proiect eolian din Franța, mișcare care îi va costa pe spanioli €2,4 miliarde. (Bloomberg)

Bonus:

6. Dezvoltatorul imobiliar CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România, va începe în această primăvară construcția unui parc logistic de anvergură, în Ștefăneștii de Jos, pe un teren de circa 19 hectare cumpărat anul trecut de la Willbrook, companie deținută indirect de cel mai bogat israelian. (Profit.ro)

7. Producătorul chinez de oțel Jingye Group a achizitonat compania British Steel, intrată în lichidare în mai, anul trecut. Mișcarea va salva 3.000 de joburi, iar chinezii au în plan investiții de £1,2 miliarde în companie. (The Guardian)

8. NBCUniversal și-a vândut participația în valoare de $500 milioane în Snap, acțiuni pe care le achiziționase odată cu listarea la bursă a companiei, acum trei ani. (Hollywood Reporter)

9. Heineken va investi $183 milioane în expansiunea fabricii pe care o deține în Brazilia. Compania va pune accent pe brandurile Heineken și Amstel în țara sud-americană. (Reuters)

10. Retailerul online Elefant.ro a crescut cu 25%, la €36 milioane, în 2019, şi mizează pe afaceri de minimum €43 milioane în acest an. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Morgan Stanley, scădere de 30% a profitului în primul trimestru – Cronica de Business
Cronica de Business: Lyft a avut o pierdere record, WhatsApp a ales Londra, iar China conduce (încă) piața luxului