eMAG a depășit un miliard de euro, efectele mâncării take away în China și speranță pentru British Steel – Cronica de Business

1. Grupul de firme eMAG a înregistrat în 2018 o cifră de afaceri de 4,77 miliarde de lei, în creștere cu 17,5% față de anul precedent. (Profit.ro)

2. Oamenii de știință estimează că mâncarea de tip takeaway a generat 1,6 milioane de tone de gunoi din plastic în 2017 în China, de nouă ori mai mult decât cantitatea înregistrată cu doi ani înainte. Totalul estimat a fost de peste 2 milioane de tone pentru 2018. (New York Times)

3. Autoritățile britanice au pus sub sechestru trei case, în valoare totală de peste £80 milioane, aparținând unui cetățean străin care nu își poate explica proveniența banilor. Mișcarea survine la câteva zile după ce o curte de judecată a făcut publică „lista de shopping” în valoare de £16 milioane la magazinul Harrods a unei alte persoane investigate pentru același motiv. (BBC)

4. Gigantul British Steel, intrat în faliment săptămâna trecută, are 80 de potențiali cumpărători. O achiziție ar da speranță celor 4,500 de angajați ai companiei. (The Telegraph)

5. Vestita revistă Sports Illustrated a fost vândută pentru $110 milioane companiei Authentic Brands, care va prelua marketingul, dezvoltarea business-ului și atribuțiile legate de licență, în timp ce vânzătorul, Meredith Corporation, va continua să opereze versiunile print și online ale publicației și va păstra independența editorială. (Financial Times)

Bonus:

6. Porr Construct au depășit 500 milioane lei cifră de afaceri în 2018 şi au trecut pe profit. (ZF)

7. Asigurătorul francez AXA, care și-a vândut afacerea din România către austriecii de la VIG, a încheiat un acord cu Leader Team Broker pentru a a distribui din nou asigurări de sănătate pe piața locală. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Rothschild iese din real estate-ul românesc, Axel Springer s-ar putea delista, iar SoftBank girează cu acțiunile Uber – Cronica de Business
Cinci bănci amendate de Comisia Europeană, Burberry a avut un profit sub așteptări și avioanele supersonice sunt pe cale să revină – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău