Medicii de familie vor putea vaccina împotriva Covid-19 la domiciliul persoanei – Cronica serii

1. Banca Națională a României a criticat modul în care s-a făcut liberalizarea pieței energiei. Purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a declarat că acest proces a fost mult întârziat. Asta a făcut ca prețurile la energie să crească exagerat și să tragă inflația în sus. (Digi24)

2. Guvernul a adoptat, miercuri, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, ordonanţa care reglementează vaccinarea împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, precum şi activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate. Tariful va fi de 60 de lei/inoculare. (News.ro)

3. România a transmis marți, prin intermediul Ministerului de Externe, un mesaj către Ungaria prin care a catalogat drept nepotrivit și provocator discursul prin care președintele János Áder a comparat anexarea Crimeei de către Rusia cu Tratatul de la Trianon. (G4Media)

4. România va participa cu 200 de soldați la operație militară pentru evacuarea cetățenilor afgani care au lucrat pentru misiunile NATO în Afganistan, precum și a membrilor familiilor acestora. (Hotnews)

5. Directiva privind plasticul de unică folosinţă a fost transpusă în legislaţie printr-o ordonanţă care introduce şi în România acele obligaţii ce au ca scop reducerea plasticului din natură. Printre produsele din plastic ce urmează să fie scoase din comerț se numără paharele, farfuriile și tacâmurile din plastic sau bețișoarele de urechi. (Profit.ro)

Din Cronica de Turism: Emiratul Dubai a anunțat 6 noi proiecte turistice prin care vrea să dezvolte orașul montan Hatta. Printre ele se numără realizarea unei platforme de vizionare la 1300 de metri deasupra nivelului mării, o cascadă, trasee de drumeții spre vârful Jebel Umm Al Nisour, un hotel “de clasă mondială” și o telecabină. Pentru cazarea turiștilor vor fi construite și 200 de case de vacanță. (Airlines Travel)

6. O doză de rapel cu vaccinul anti-Covid Johnson & Johnson a crescut semnificativ nivelurile de anticorpi, conform datelor intermediare a două studii clinice aflate în stadii preliminare. (WSJ)

7. Profiturile corporatiste la nivel mondial vor scădea probabil în trimestrul trei din 2021 pentru prima dată în ultimele 18 luni, după câștigurile record înregistrate în perioada aprilie-iunie 2021, deoarece extinderea variantei Delta afectează lanțurile de aprovizionare și sporește costurile cu forța de muncă, arată o analiză a Reuters. (Profit.ro)

8. Iranul va avea în două luni materialele necesare fabricării unei bombe atomice, a declarat miercuri ministrul israelian al apărării, Benny Gantz, cerând comunităţii internaţionale un plan diferit faţă de reaplicarea acordului nuclear din 2015. Ministrul israelian a avertizat că țara sa poate desfăşura o acţiune militară împotriva Iranului. (Digi24)

9. Principalul consilier al preşedintelui turc Recep Erdogan a avertizat că ţările europene nu se pot baza pe Turcia să gestioneze o creştere a numărului refugiaţilor afgani. Ilnur Cevik a declarat miercuri pentru BBC Radio 4: „Nu va fi la fel cum a fost cu Siria, nu va fi liber pentru toţi. În cazul Siriei, ne-am deschis porţile tuturor şi comunitatea internaţională abia a ajutat Turcia în acest sens”. (News.ro)

10. Înhumările în cimitirele din municipiul Galaţi nu vor mai putea fi făcute duminica după ce Societatea de Gospodărire Urbană, care are în administrare cimitirele din oraş, a emis o decizie în acest sens. Potrivit acesteia, înhumările în zilele de duminică nu mai sunt permise decât dacă persoana ce urmează a fi îngropată a decedat din cauza infectăriii cu SARS-CoV-2. Decizia societăţii a fost adoptată luni 23 august şi a fost luată în urma unor controale care au scos la iveală faptul că drepturile groparilor nu sunt respectate. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Deputat PSD, întors în partid după o săptămână la ProRomania: „Astăzi m-am întors acasă” – Cronica serii
Cronica serii – Fitch Ratings a confirmat ratingul suveran al României la nivelul BBB-

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău