OMS: Nu a fost înregistrat niciun deces asociat noii variante a coronavirusului – Cronica serii

1. Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a propus ca toți cetățenii care vin în România în decembrie să prezinte teste PCR, indiferent dacă sunt vaccinați sau trecuți prin boală. (G4Media)

2. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a declarat că în şedinţa de Guvern s-a discutat despre propunerea Centrului European de Control al Bolilor, care recomandă testarea tuturor persoanelor care călătoresc în spaţiul Uniunii Europene cu un test PCR, încât să reducă riscul de transmitere a acestei noi tulpini OMICRON. El a spus că nu a existat niciun conflict cu Raed Arafat şi că trebuie văzut dacă o astfel de măsură poate fi aplicată, ţinând cont şi că este perioada Sărbătorilor de iarnă. (News.ro)

3. Până în prezent nu a fost înregistrat niciun deces asociat noii variante a coronavirusului, Omicron, a declarat vineri la Geneva un purtător de cuvânt al OMS. (Digi24)

4. Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut, în primele 10 luni din acest an față de perioada similară din 2020, atât ca serie brută cu 11,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 10,2%. (Profit.ro)

Din Cronica de Tehnologie: Tesla va lansa, în decembrie, Cyberquad, un ATV pe patru roți pentru copii, care va costa $1,900. Cyberquad are cadru de oțel și un scaun cu pernă, suspensii reglabile și frână pe disc. Viteza maximă este de 16 km/h, iar autonomia poate ajunge la 24 de kilometri. (The Verge)

5. Nicolae Bănicioiu, ministru al Tineretului și Sportului și al Sănătății în guvernele Ponta, a fost trimis în judecată vineri de DNA pentru luare de mită și trafic de influență. Procurorii îl acuză pe Bănicioiu că în perioada decembrie 2012-martie 2014 ar fi primit de la doi oameni de afaceri peste 3,90 de milioane de lei (aproximativ 800.000 de euro) pentru a-și folosi influența pentru a fi numiți manageri de spital, precum și pentru a aloca bani spitalelor cu care aceștia aveau contracte. (Hotnews)

6. Bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice s-a epuizat în opt minute, iar Ministerul Mediului a anunţat că au fost generate 33.877 de vouchere. Mai mulţi utilizatori au reclamat că aplicaţia s-a blocat. (News.ro)

7. Până la 4,1 milioane de persoane care lucrează pentru aplicaţiile de ride-hailing sau care livrează mâncare ar putea fi reclasificate ca angajaţi potrivit unui plan avut în vedere de Comisia Europeană și care este destinat îmbunătăţirii drepturilor angajaţilor din sectorul economiei informale. (Digi24)

8. Relaţiile dificile între echipa vicepreşedintei Kamala Harris şi echipa lui Joe Biden alimentează speculaţiile cu privire la viitorul politic al acesteia. Casa Albă a confirmat plecarea din funcţie, la sfârşitul anului, a lui Symone Sanders, o purtătoare de cuvânt a vicepreşedintei Harris. (News.ro)

Din Cronica de Divertisment: Ultimele 5 episoade ale sezonului 5 din popularul serial spaniol “Money Heist” sunt disponibile de astăzi pe Netflix. În plus, noile episoade marchează și sfârșitul oficial al serialului și vor prezenta deznodământul atacului lansat de echipa Profesorului la Banca Spaniei.

9. Numărul utilizatorilor de smartphone-uri a crescut cu 5,5 miliarde, din 2011 și până în prezent, iar traficul de date mobile, la nivel global, a crescut de aproape 300 de ori, din 2011 și până în prezent, arată datele raportului Ericsson Mobility Report. (G4Media)

10. Noul ministru al digitalizării, Florin-Claudiu Roman, deține în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006. Absolvent de economie, contabilitate și de ”Apărare şi securitate naţională”, această carte reprezintă singura legătură a sa cu domeniul Digitalizării. Volumul nu poate fi găsit nici la editură, nici la Biblioteca Națională, iar ministrul susține că nu l-a găsit, într-o săptămână de căutări, nici acasă, la Alba Iulia. (Libertatea)

Ți-ar mai putea plăcea
Averea netă a românilor a ajuns anul trecut la maxime istorice – Cronica serii
Economia României a crescut cu 4% în primele nouă luni – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău