Microsoft a anunțat că următoarea generație de Xbox va avea grafică 8K și va fi de patru ori mai puternică decât versiunea actuală – Cronica de Tehnologie

1. Microsoft a anunțat că următoarea generație de Xbox va avea grafică 8K și va fi de patru ori mai puternică decât versiunea actuală. Prin folosirea unui SSD ca memorie RAM virtuală, jocurile ar trebui să se încarce de până la 40 de ori mai rapid. Viitoare consolă de gaming va ajunge pe piață în toamna anului viitor. (Profit.ro)

2. Apple va cumpăra Drive.ai, un startup evaluat în 2017 la $200 milioane. Compania condusă de Tim Cook ar fi interesată în primul rând de inginerii cu experiență în tehnologiile autonome de la Drive.ai. (Bloomberg)

3. Microsoft lansează Xbox Game Pass Ultimate, o subscripție lunară de $14.99, care include Xbox Game Pass pentru PC și console, dar și Xbox Live Gold, serviciul care oferă acces la jocurile multiplayer online. (The Verge)

4. Guvernul chinez avertizează companiile care pun în aplicare interdicția administrației Trump de a vinde tehnologie către firmele din China că vor suferi consecințe grave. Avertismentul vizează atât companiile americane, cât și mari producători din alte regiuni, precum Samsung. (NYTimes)

5. O analiză a achizițiilor făcute de Google și Facebook arată că Google a cumpărat peste 270 de companii în ultimii 20 de ani, iar Facebook a achiziționat 92 de companii din 2007 până în prezent. Google făcea în urmă cu 10 ani o achiziție la fiecare 10 zile, în medie. În perioada 2011 – 2014 Google a cumpărat câte 34 de companii pe an. O singură achiziție făcută de Google a fost chestionată de Guvernul american, deși de multe ori Google și-a cumpărat competitorii direcți (DoubleClick, AdMob, YouTube, Waze). (NYTimes)

6. iOS 13 și iPadOS vor afișa mesaje prin care vor informa utilizatorii cu privire la accesarea datelor despre localizare. Acestea vor afișa o hartă a locurilor în care o aplicație a cerut datele de localizare și vor explica pentru ce anume a fost necesară informația respectivă. (Profit.ro)

7. Cel mai amplu studiu privind gradul de exploatare a vulnerabilităților software arată că doar 5,5% dintre problemele de securitate descoperite sunt exploatate de hackeri. Din cele peste 76.000 de vulnerabilități descoperite în perioada 2009 – 2018, au fost exploatate 4.183. (ZDNet)

8. Doi dintre cei mai mari operatori de comunicații din Africa, MTN Group și Orange, au lansat un dispozitiv mobil conectat la internet care costă $20 și se adresează celor care nu Au internet. Majoritatea celor lipsiți de o conexiune la internet se află în Africa. (Bloomberg)

9. Starsky Robotics, un startup care dezvoltă camioane autonome, folosește oameni doar pentru a încărca vehiculele autonome. (TechCrunch)

10. O echipă de cercetători de la Universitatea din Stanford a dezvoltat un algoritm care realizează editare video pe bază de text. Mimica și cuvintele rostite de subiect sunt generate automat în funcție de textele introduse de editor. O implicație îngrijorătoare a acestei tehnologii este facilitarea creării filmărilor false, care pot fi cu greu deosebite de cele reale. (Stanford)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple acuză Google de manipulare în privința problemelor de securitate descoperite în iOS – Cronică de Tehnologie
O primă versiune de Windows 10X, pentru dispozitivele cu un singur ecran, va fi lansată anul viitor – Cronica de Tehnologie