Microsoft a primit acordul Marii Britanii pentru achiziționarea Activision Blizzard – Cronica de Tehnologie

1. Starlink va lansa, anul viitor, serviciul de telefonie prin satelit Direct To Cell. La început, acesta va putea fi folosit doar pentru text, urmând ca, din 2025, să ofere voce și date. Conexiunea se va realiza prin LTE, direct între telefon și satelit, fără a fi necesar vreun echipament intermediar. (Profit.ro)

2. Cercetătorii au reușit, cu ajutorul inteligenței artificiale, să citească primul cuvânt de pe un pergament ars în urmă cu aproape 2.000 de ani. Descoperirea a fost făcută în cadrul unui concurs lansat în primăvară, ce recompensează financiar cercetătorii care demonstrează că pot să extragă, cu ajutorul AI-ului, scrierile din pergamentele antice arse după erupția Muntelui Vezuviu din anul 79 d.Hr, care a distrus Pompeii și Herculaneum. (Reuters)

3. Microsoft a primit acordul Marii Britanii pentru achiziționarea Activision Blizzard. Decizia vine după ce compania a acceptat să renunțe la drepturile de cloud streaming pentru „Call of Duty” și alte francize populare în mare parte a lumii. (WSJ)

4. OpenAI a ajuns să câștige $1.3 miliarde pe an, le-a spus CEO-ul Sam Altman celor din staff-ul său. Asta înseamnă că firma are venituri de peste $100 de milioane pe lună, cu 30% mai mult decât trimestrul anterior. (The Information)

5. Google lansează două noi facilități de AI generativ, ce pot fi folosite direct în cadrul motorului de căutare de cei care au acces la Search Generative Experience. Aceștia pot genera imagini prin comenzi scrise și pot comanda compunerea unor schițe, alegând tonul și lungimea textelor. (TechCrunch)

6. Qualcomm va disponibiliza 1.258 de angajați din California, începând din decembrie. Compania, care numără în jur de 50.000 de angajați, se așteaptă la scăderea veniturilor cu 19% în acest an fiscal. (Bloomberg)

7. Hackerii care au furat peste $400 de milioane de la FTX în ziua în care serviciul își anunța falimentul par să aibă legături cu criminalitatea cibernetică rusă. După 11 luni în care nu au făcut nimic, hackerii au început să spele banii luna asta, mutându-i prin mai multe servicii crypto, inclusiv unul deținut de FTX. (Wired)

8. Humane se pregătește să lanseze luna viitoare AI Pin, care este descris drept „un dispozitiv autonom, telefon, computer contextual și o platformă software”. Compania, al cărui cel mai important acționar este Sam Altman (CEO-ul OpenAI), vrea să devină și Operator Virtual, vânzând servicii de telefonie pentru viitorul dispozitiv. (Lowpass)

9. În ciuda faptului că beneficiază de un design premium și compact, Surface Laptop Go 3 (de la $800) are numeroase lacune, care îi fac pe jurnaliști să se întrebe de ce scoate Microsoft pe piață un astfel de dispozitiv. Printre altele, acesta este lipsit de o tastatură iluminată, are un ecran cu rezoluție mică, spațiu puțin de stocare și un preț exagerat de mare în raport cu ceea ce oferă. (The Verge, review)

10. Al treilea trimestru al anului pare să fie și cel mai slab pentru Coinbase de când s-a listat la Nasdaq. Volumul de tranzacționare spot a fost de $76 de miliarde, cu 52% mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Una dintre cele mai mari companii de securitate din lume, FireEye, a fost atacată de hackeri – Cronica de Tehnologie
Honda și Sony anunță crearea unui joint venture care va produce mașini electrice – Cronica de Tehnologie