Jumătate din băncile lumii s-ar prăbuși în cazul unei crize – Cronica de Business

1. Operatorul privat de servicii poştale Pink Post a înregistrat, anul trecut, cel mai mare volum de trimiteri din rândul operatorilor privaţi de servicii poştale. Compania a livrat anul trecut peste 386 milioane de trimiteri, încheind anul cu o cifră de afaceri de peste €16,6 milioane. (News.ro)

2. Cei 46,8 milioane de milionari ai lumii controlează 44% din „bogăția” globală, adică $158,3 trilioane. (CNBC)

3. Jumătate din băncile lumii nu ar face față unei înrăutățiri semnificative a economiei globale. (Bloomberg)

4. Fondul de investiții Founders Fund, controlat de omul de afaceri american Peter Thiel, vizează atragerea de investiții în valoare de aproape $3 miliarde. Banii vor fi utilizați pentru derularea de investiții în startup-uri din domeniul tehnologic. (Wall Street Journal)

5. SoftBank urmează să preia controlul asupra WeWork, la o evaluare de $7,5-8 miliarde, în timp ce Adam Neumann, fondatorul și actualul CEO al companiei, va rămâne cu un pachet de acțiuni nespecificat deocamdată, dar plasat în zona „low double digit”. (CNBC)

Bonus:

6. Arabia Saudită caută să se împrumute printr-o emisiune de bonduri islamice (denumite sukuk) în valoare de $2,5 miliarde, regatul urmărind să profite de costurile reduse de pe piețele financiare. (Bloomberg)

7. Microsoft și SAP au semnat un parteneriat pe 3 ani care dă naștere unui bundle de servicii cloud, numit Embrace, pe care Microsoft îl va oferi clienților ce folosesc soluții SAP pe infrastructura Azure. (GeekWire)

8. Samsung Electronics România, subsi­dara locală a gigantului sud-coreean cu acelaşi nume, estimează că vânzările noului model din gama de tablete Galaxy Tab S, Tab S6, vor fi cu 10% mai mari faţă de predecesorul său Tab S4, lansat în 2018. (ZF)

9. Destination Maternity, unul dintre cei mai mari retaileri americani de haine destinate maternității, cu 458 de magazine doar în Statele Unite, a intrat în faliment. Compania a avut vânzări de $383,8 milioane și pierderi de $14,3 milioane în anul fiscal 2018. (CNBC)

10. Conglomeratul olandez din domeniul internetului Prosus, care deține, printre altele, o participație de 31% în gigantul chinez Tencent, a făcut o ofertă nesolicitată în valoare de £4,9 miliarde pentru preluarea companiei britanice de livrare de mâncare Just Eat. Just Eat a respins oferta. Prosus este controlat de compania sudafricană Naspers. (Financial Times)

11. Revolut vizează să se lanseze în Statele Unite până la finele anului, în parteneriat cu Mastercard. (Reuters)

12. Compania Corporate Finance House Group (CFH) din Orientul Mijlociu a cumpărat clădirea de birouri Day Tower din București, clădire dezvoltată de omul de afaceri Dimitris Mourkakos din cadrul Day Group, partener de afaceri al lui Ioannis Papalekas. Imobilul este închiriat de Enel printr-un contract pe termen lung care a permis vânzătorului să obțină un randament investițional de sub 7%, o premieră pentru piața imobiliară post criză. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Fondul Proprietatea va lista cel puțin 15% din compania Hidroelectrica, „cât mai curând posibil” – Cronica de Business
British American Tobacco se extinde pe piața de canabis – Cronca de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău