Microsoft Word pentru Android a depășit pragul de 1 miliard de instalări – Cronica de Tehnologie

1. Aplicația Microsoft Word pentru Android a depășit pragul de 1 miliard de instalări. Word este prima aplicație Microsoft pentru platforma celor de la Google care ajunge la acest nivel. Excel, PowerPoint, OneNote și OneDrive au peste 500 milioane de instalări în vreme ce Outlook a ajuns la 100 de milioane. (The Verge)

2. Facebook va susține în fața Congresului american că moneda sa virtuală va respecta reglementările din Elveția, deoarece acolo își are sediul, dar se va supuse în același timp și legislației americane antifraudă. (TechCrunch)

3. Magazinul online Apple a fost picat ieri pentru scurt timp. Nu a fost cazul unor lansări de produse, cum se întâmplă de regulă în aceste situații, ci din cauza unor probleme tehnice. (9to5mac)

4. Symantec și Broadcom au renunțat să mai negocieze o eventuală achiziție. Cauza pare să fie prețul de cel puțin $28 pe acțiune cerut de Symantec. (CNBC)

5. Noul MacBook Air, care este mai ieftin cu $100 decât versiunea anterioară, ascunde un compromis: Apple a folosit un SSD mai lent cu aproximativ 35%, ale cărui viteze de citire se opresc la 1,3 GB/s, comparativ cu cei 2 GB/s atinși de versiunea anterioară. (9to5mac)

6. În următoarea decadă, navele marine autonome vor deveni realitate. Tehnologia pentru construirea acestora există, iar companii precum Rolls-Royce investesc sume importante în această direcție. Unele dintre aceste nave vor opera fără echipaj încă de anul viitor. (DigitalTrends)

7. Google renunță la aplicația AdSense pentru smartphone. În schimb, compania americană promite că va dezvolta o versiune web comună, ce va putea fi folosită atât pe desktop, cât și pe telefoane. (Android Police)

8. NASA a publicat un infografic despre tehnologiile dezvoltate sau perfecționate în urma studierii spațiului și pe care am ajuns să le folosim în viața de zi cu zi. Agenția spațială americană are legătură inclusiv cu crearea mouse-ului pentru computere. (HackaDay)

9. Următoarea versiune de Tesla Roadster va folosi o propulsie de la SpaceX care ar putea genera 3 G-uri în momentul demarării și ar permite automobilului să fie controlat în moduri în care nu a fost posibil până acum. Numită “SpaceX Package”, aceasta va fi montată sub numărul de înmatriculare. (Teslarati)

10. SpaceX face astăzi primul test al navei Starship în care aceasta se va desprinde de la sol și va plana la o altitudine de 20 de metri. Până acum, testele navei spațiale cu capacitate de 100 de locuri s-au realizat la sol. (TheSouthAfrican)

Ți-ar mai putea plăcea
Detalii despre noile iPhone-uri pe care Apple le va anunța săptămâna viitoare – Cronica de Tehnologie
Uniunea Europeană avansează investigarea achiziție Fitbit de Google și cere punctul de vedere al competitorilor – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău