Mii de persoane, aseară, în stradă „​Pentru Alexandra. Împotriva unui stat nepăsător!” – Cronica dimineții

1. Câteva mii de manifestanţi au ajuns aseară în faţa Ministerului de Interne şi au strigat „Jos Guvernul hoţilor!”, „Nu scăpaţi!”, „Incompetenţii”, ”Criminalii”, ”Alexandra”, ”Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă”. Participanţii au ţinut un moment de reculegere şi au aprins lumânări. (News.ro)

2. Echipa Antena 3 a fost huiduită puternic, minute în şir, aseară, la protestul din Bucureşti, în faţa Ministerului de Interne. Echipa tv a părăsit manifestaţia sub protecţia jandarmilor. (News.ro)

3. Poliția din Moscova a reținut ieri aproape 1000 de persoane participante la un miting al Opoziției. Participanții cereau ca Opoziția să poată participa la alegerile locale din septembrie, fără obligativitatea strângerii semnăturilor de susținere. (CNBC)

4. Într-un discurs ținut la Băile Tușnad, premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că a contribuit la blocarea “guerillelor ideologice” în a ocupa funcții de top la conducerea UE. Orban a completat spunând ca în locul acestora a fost numită “mama a șapte copii în fruntea Comisiei Europene”. (Politico)

5. Conducătorii de autovehicule, tractoare, tramvaie aflate în mișcare, dar și ai unor vehicule pentru care nu este impusă obligativitatea unui permis de conducere le va fi interzis, prin lege, nu doar să utilizeze, dar chiar să țină în mână telefonul mobil și orice dispozitiv mobil cu funcție de înregistrare ori redare text, foto sau video. (Profit.ro)

6. Curtea Supremă a Statelor Unite a hotărât că președintele Trump poate folosi fondurile Pentagonului (Ministerul Apărării) pentru construcția zidului de la granița de sud. (NYTimes)

7. Administrația Trump a cerut Organizației Mondiale a Comerțului să scoată China, Singapore, Coreea de Sud, Mexic, Qatar și Turcia din lista țărilor în curs de dezvoltare. Statutul de țară în curs de dezvoltare le permite țărilor să ceară tratament special și diferit în timpul negocierilor comerciale. (Axios)

8. 21% dintre elevele americane de școală primară și liceu au fost atacate, online sau prin mesaje pe telefonul mobil. Statistica este valabilă pentru anul școlar 2016-2017. Comparativ, mai puțin de 7% dintre școlarii de sex masculin au suferit atacuri similare. (AP)

9. Elon Musk a anunțat că masinile Tesla vor avea, în curând, streaminguri Netflix și YouTube. Serviciile vor putea fi accesate doar când mașina este oprită. (Engadget)

10. Egan Bernal ar putea deveni astăzi primul columbian care câștigă Turul Franței. La 22 de ani, Bernal va deveni cel mai tânăr câștigător al competiției din ultimii 110 ani. (TheGuardian)

Fotografia dimineții vine de la protestul de aseară. Inquam Photos / George Călin:

Ți-ar mai putea plăcea
Rata de infectare în București a ajuns la cea mai mică valoare din ultimele 3 luni – Cronica dimineții
Cronica diminetii – o masura liberala anuntata de ministrul PSD al Muncii
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău