Mii de persoane protestează în Piața Victoriei – Cronica serii

1. Câteva mii de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei. Se scandează împotriva PSD și a Jandarmeriei. (News.ro)

2. PNL a declanşat astăzi campania de strângere de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din acest an. Iohannis a venit în Piaţa Universităţii, alături de liberali. (News.ro)

3. Mai mulţi protestatari din Iaşi care mergeau spre Bucureşti au blocat timp de zece minute drumul european 85, la intrarea în Buzău, traversând în mod repetat o trecere de pietoni.
Oamenii au scandat ”Vrem autostradă” şi ”România, trezeşte-te!”. (News.ro)

4. Deși toți liderii Opoziției sunt în închisoare, 40.000 de persoane s-au adunat la Moscova pentru a protesta față de excluderea candidaților partidelor de opoziție la alegerile locale din septembrie. (Hotnews)

5. Direcţia Generală a Vămilor din cadrul ANAF a confiscat în primele şase luni ale anului un număr de 25,28 milioane ţigarete, mai mult decât dublu comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut când au fost confiscate 11,53 milioane ţigarete. (Profit.ro)

6. Incendiile din Siberia au afectat o regiune mai mare decât suprafața Greciei. (Link)

7. Bayer a propus plata unor compensații de $8 miliarde pentru a închide cele peste 18.000 de procese pe care le are compania în SUA din cauza ierbicidului care poate provoca apariția cancerului. (Bloomberg)

8. În 1989 doar unul din cinci americani cu vârsta de 75 de ani, sau mai mult, avea datorii. În 2016 procentul urcase la aproape 50%. (FT)

9. 99 de milioane de utilizatori avea Uber la sfârșitul lunii iunie, cu 6 milioane de utilizatori mai mult decât la finalul lunii martie. (Automarket)

10. În Singapore trebuie să faci cerere dacă nu vrei să fii donator de organe. Refuzul de a-ți dona organele te pune la coada listei în cazul în care, în viitor, vei avea nevoie de un organ pentru transplant.

Fotografia serii este de la protestul din Piața Victoriei:

Ți-ar mai putea plăcea
Ludovic Orban: Nu există un scenariu care să prevadă revenirea la starea de urgenţă – Cronica serii
În Republica Moldova, blocul prooccidental condus de Maia Sandu și Andrei Năstase a decis să colaboreze cu socialiștii lui Igor Dodon – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău