Minarea bitcoin-ului consumă 91 TW/h de electricitate pe an, aproximativ 0,5% din consumul mondial – Cronica de Tehnologie

1. Șeful autorității pentru protecția datelor din Marea Britanie cere ajutorul G7 pentru combaterea popup-urilor privind cookie-urile. Elizabeth Denham propune o setare permanentă la nivel de browser ori device care să înlocuiască mesajele legate de cookie-uri. (BBC)

2. Minarea bitcoin-ului consumă 91 TW/h de electricitate pe an, aproximativ 0,5% din consumul mondial și mai mult decât unele țări. În ultimii 5 ani, consumul de energie pentru minarea bitcoinului a crescut de 10 ori. (NY Times)

3. ProtonMail a furnizat autorităților IP-ul unui activist francez și este criticat pentru asta. Serviciul de email criptat a fost, însă, constrâns de autoritățile elvețiene, în urma unei acțiuni în care a fost implicat și Interpolul. (TechCrunch)

4. Hyundai a prezentat un concept de mașină hibridă, care folosește energie electrică și hidrogen (are chiar două rezervoare cilindrice pentru hidrogen). Vision FK folosește un motor de 500 kW (670cp), construit în parteneriat cu startup-ul Rimac Automobili, în care producătorul coreean a investit deja $90 de milioane. (Cnet)

5. 6,1 minute a fost durata medie a unui atac DD0S în prima parte a acestui an. Imperva Research Labs, care a realizat studiul, avertizează că, de regulă, DDoS-urile sunt parte a unor atacuri pe mai multe fronturi. (VentureBeat)

6. Oamenii de știință au reușit să creeze creiere miniaturale, ce pot reproduce principalele caracteristici ale bolii Parkinson. Aceștia speră să înțeleagă, astfel, mai bine progresia afecțiunii și să dezvolte noi tratamente. (MedicalXpress)

7. Samsung a dezvoltat un senzor foto de 200MP pentru smartphone-uri, primul de acest fel. ISOCELL HP1 folosește tehnologia pixel-binning, combinând informațiile mai multor pixeli apropiați pentru reducerea zgomotului de imagine. Această tehnologie aduce rezoluția reală în lumină slabă la doar 12,5MP, dar promite o calitate superioară. (Engadget)

8. Cercetătorii din cadrul Tufts University School of Engineering, din Boston, au dezvoltat o metodă de filtrare, care folosește noi membrane polimerice pentru a separa fluorura de clorură și alți ioni. Aceștia spun că metoda poate ajuta la reducerea toxicității fluorului din apă, fiind de două ori mai eficientă decât alte metode. (Phys)

9. Moneda virtuală Solana și-a triplat valoarea în ultimele trei săptămâni și a devenit a șaptea cea mai valoroasă criptomonedă. SOL are acum o valoare de piață de peste $41 de miliarde. (Bloomberg)

10. Compania israeliană StoreDot a dezvoltat un prototip de baterie electrică ce se încarcă în 10 minute. Bateria, care folosește formatul 4680 – 46 milimetri lățime, 80 milimetri lungime – preferat de companii precum Tesla, va intra în producția de masă în 2024, urmând a fi construită de chinezii de la Eve Energy. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Comisar UE: Dacă nu respectă regulile Uniunii Europene, TikTok ar putea fi blocată – Cronica de Tehnologie
Traficul din Facebook al site-urilor de știri a scăzut față de anul trecut la jumătate – Cronica de Tehnologie
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău