România şi-a exprimat dorinţa de a primi o parte dintre cei 147 de migranţi blocați în largul coastelor italiene – Cronica serii

1. România și alte cinci state membre UE şi-au exprimat dorinţa de a primi o parte dintre cei 147 de migranţi care se află la bordul navei umanitare a ONG-ului spaniol Proactiva Open Arms. Anunțul a fost făcut de premierul italian Giuseppe Conte. (News.ro)

2. Randamentul titlurilor de tezaur, pe 30 de ani, emise de guvernul american a scăzut, pentru prima oară, sub 2%. Chiar și așa mult peste celeemise de guvernul japonez, 0.15%, sau cel german, -0.201%. (CNBC)

3. Minivacanța a blocat vama Giurgiu. Traficul a crescut de peste 7 ori, iar timpul de așteptare a ajuns la 40 de minute pentru autoturisme. (Profit.ro)

4. Beijingul ”nu va sta cu braţele încrucişate” dacă situaţia devine ”incontrolabilă” la Hong Kong şi are ”suficiente mijloace şi destulă putere să reprime tulburările rapid”, a declarat ambasadorul Chinei la Londra. (News.ro)

5. Israelul a blocat intrarea în țara a doua membre a Congresului american, Rashida Tlaib și Ilhan Omar. Președintele Trump ceruse autorităților israeliene să refuze accesul celor două. (WSJ)

6. Liderul opoziţiei laburiste britanice Jeremy Corbyn a declarat că vrea să contracareze un Brexit fără acord prin doborârea Guvernului lui Boris Johnson. Corbyn vrea apoi să convoace alegeri generale, în calitate de şef temporar al Executivului. (News.ro)

7. Un important manager de fonduri al fondului de investiții Franklin Templeton a pierdut $1,8 miliarde din cauza declinului pieței din Argentina. Franklin Templeton este administratorul Fondului Proprietatea. (Profit.ro)

8. Piloții irlandezi ai companiei aeriene low-cost Ryanair, nemulțumiți de condițiile salariale, vor organiza o grevă în zilele de 23 și 24 august. (Profit.ro)

9. Tiffany & Co va lansa, în octombrie, prima colecție de bijuterii pentru bărbați. (AP)

10. Republicanul Steve King, membru al Congresului american, a pledat pentru interzicerea totală a avortului, spunând că fără viol şi incest rasa umană ar fi dispărut demult. (News.ro)

La Fotografia serii avem un video cu avionul rusesc care a aterizat astăzi cu succes într-un lan de porumb după ce a lovit un stol de păsări și a rămas fără ambele motoare. (Link)

Ți-ar mai putea plăcea
Liberalii au discutat despre interzicerea cumulului pensie-salariu şi majorarea vârstei de pensionare la 70 de ani – Cronica serii
Ministrul Muncii a anunţat că PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3000 de lei. Ciucă neagă vreo discuție pe subiect – Cronica serii