Ministerul Turismului intenționează să apeleze la influenceri pentru publicitate în online – Cronica de Business

1. Preşedintele Rezervei Federale (Fed), Jerome Powell, a declarat miercuri membrilor Congresului că banca centrală este hotărâtă să reducă inflaţia şi că are capacitatea de a face acest lucru. (News.ro)

2. Ministerul Turismului intenționează să apeleze la influenceri pentru publicitate în online, scopul fiind „creșterea nivelului de conștientizare a turiștilor străini și interni cu privire la România ca destinație atractivă și consolidarea poziției ca o destinație turistică atractivă pe piața internațională a turismului de tip city break, îmbinat cu turismul enogastronomic, inclusiv si partea de experiență si agrement”. (Profit.ro)

3. Doi parlamentari olandezi au propus schimbarea legislației muncii astfel încât munca de la domiciliu să fie un drept legal. Olanda ar deveni astfel, dacă propunerea va fi adoptată, una dintre primele țări care va acorda, prin lege, flexibilitatea muncii de la distanță. (Bloomberg)

4. Intrarea Digi Communications, compania care deține operatorul telecom RCS&RDS, pe piața 5G din Belgia este indicată drept o „surpriză istorică”, grupul român fiind primul nou jucător de telefonie mobilă cu drepturi depline din Belgia în ultimul sfert de secol. (Profit.ro)

5. Inflația din Canada a ajuns, în mai, la 7,7%, ritm anual. Este cel mai ridicat nivel înregistrat din ianuarie 1983 până în prezent. (Reuters)

Din Cronica diminetii: Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat miercuri suma de 567,5 milioane de lei, pe o perioadă de 64 de luni, la un randament mediu de adjudecare de 9,23% pe an, un nou nivel record de dobândă, potrivit datelor oficiale. (Cursdeguvernare)

6. Achizițiile și fuziunile mari din Europa riscă să încetinească în perioada următoare deoarece băncile nu mai sunt dispuse, după un deceniu de acces la finanțare ieftină, să ofere credite pentru astfel de operațiuni, relevă o analiză Bloomberg. (Link)

7. Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a făcut apel la Congres să suspende pe o perioadă de 90 de zile aplicarea taxei federale pe carburanți, de 18 cenți/galon la benzină și de 24 cenți/galon la motorină, din care este finanțat un fond național de întreținere a infrastructurii rutiere, pentru temperarea scumpirilor galopante la pompă. Costul bugetar al măsurii este estimat la circa 10 miliarde dolari. În 2008, fostul președinte american, Barack Obama, cataloga o astfel de măsură drept un „artificiu”. (Profit.ro)

8. O analiză internă Amazon, de la jumătatea anului trecut, avertizează că gigantul ecommerce ar putea rămâne fără potențiali lucrători la depozitele din SUA, până în 2024, sugerând șase posibile remedii, inclusiv creșterea salariilor. (Vox)

9. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat, miercuri seară, că au fost depuse 668 de aplicaţii pentru instalarea de noi capacităţi de producere a energiei electrice din surse regenerabile. Valoarea ajutorului pentru un proiect este de cel mult 15 milioane de euro. (News.ro)

10. Accel a anunțat un nou fond de investiții global, de $4 miliarde, închis săptămâna trecută. Accel a anunțat, în iunie anul trecut, alte $3 miliarde strânși pentru trei fonduri care vor finanța startup-uri aflate în stadiu incipient și de creștere. (TechCrunch)

Ți-ar mai putea plăcea
Chinezii de la Fosun negociază o achiziție în București – Cronica de Business
Miliardarii americani și-au dublat averea în pandemie – Cronică de Business