Ministrul Educaţiei: Examenele ar putea fi susţinute în luna iulie – Cronica serii

1. Economia României se va contracta cu 5% în 2020, pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus, estimează Fondul Monetar Internațional (FMI). La nivel mondial, blocarea economiei de către pandemie este așteptată să declanșeze cea mai severă recesiune de la Marea Depresiune din anii ’30. (Profit.ro)

2. Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat azi că a semnat ordinul referitor la programa pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat şi că acestea se vor susţine pe baza materiei predate în primul semestru al anului şcolar. Anisie a mai afirmat că, în funcţie de momentul în care este ridicată starea de urgenţă, examenele ar putea fi susţinute în luna iulie. (News.ro)

3. Investițiile străine directe au scăzut cu 70,86% în primele două luni ale acestui an, la 409 milioane de euro, comparativ cu 1,404 miliarde de euro în perioada similară din 2019, conform datelor Băncii Naționale a României. (Profit.ro)

4. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, precizând că pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricţiilor, cum cer ”cu inconştienţă” unii politicieni, ar duce la o creştere vertiginoasă a cazurilor. (News.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Peste 500.000 de conturi de Zoom sunt la vânzare pe forumurile hackerilor și pe site-urile din dark web. Acestea au fost sparte folosind datele de logare identice descoperite în urma atacării altor servicii online. (Bleeping Computer)

5. Datoria externă totală a României a crescut cu 4,74 miliarde euro în primele două luni, la 110,621 miliarde euro, de la 105,873 miliarde euro la 31 decembrie 2019, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României. (News.ro)

6. Barack Obama va anunța în această seară că-l susține pe Joe Biden pentru poziția de președinte al Statelor Unite. (WSJ)

7. China a dat undă verde primelor teste clinice pe oameni în vederea obţinerii unui vaccin experimental împotriva noului coronavirus. (News.ro)

8. 83% dintre directorii financiari ai unor companii americane chestionați de PwC consideră că revenirea la normal a companiilor pentru care lucrează va dura până la 6 luni. 26% dintre ei anticipează concedieri, aproape dublu comparativ cu nivelul de acum două săptămâni, iar 82% dintre ei au declarat că se concentrează pe tăierea costurilor. (Link)

9. Șapte din zece americani consideră riscant mersul la cumpărături, iar cei mai multi dintre ei au început să poarte masca de protecție relevă datele unui sondaj. (Axios)

10. La apelul cercetătorilor, aproape 7000 de italieni blocați în casa de pandemie au început să măsoare nivelul poluării de la balcoanelor propriilor locuințe cu ajutorul unui smartphone și a unui aplicații. (TechCrunch)

Fotografia serii – Americanii au ieșit să joace tenis pe străzile goale din New York City. Johannes Eisele/AFP via Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Iohannis respinge, pentru a treia oară, nominalizările PSD-ului la Dezvoltare și Transporturi
Femeile au devenit forța de muncă majoritară în SUA – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău