Ministrul Muncii: Numărul angajaților din România în luna iulie este cu doar 644 mai mic decât la 1 ianuarie – Cronica serii

1. Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul va creşte alocaţiile în mai multe etape, dar că procentul şi ritmul de creştere depind de prognozele pe care Executivul le va face. (News.ro)

2. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține, într-o postare pe Facebook, că numărul angajaților din România în luna iulie este cu doar 644 mai mic decât la 1 ianuarie. (Hotnews)

3. Camera Deputaţilor a adoptat azi, ca for decizional, proiectul de lege care prevede ca data alegerilor parlamentare să fie stabilită de Legislativ şi nu de către Guvern. Propunerea adoptată de către deputaţi merge la promulgare. (News.ro)

4. Comisia Europeană a aprobat azi o investiție în valoare de 47 de milioane de euro din Fondul european de dezvoltare regională pentru construcția unui spital regional de urgență cu 800 de paturi la Craiova. (G4Media)

5. Dacă PNL, USR-PLUS și PMP nu vor avea candidați unici la primăriile de sector, actualii primari ai PSD vor avea prima șansă la alegerile locale, susține candidatul dreptei pentru Capitală, Nicușor Dan. El spune, totodată, că nu și l-ar dori drept contracandidat pe Traian Băsescu, fostul președinte intenționând să intre în cursă dacă PMP nu va ajunge la o înțelegere cu PNL si USR-PLUS. (Hotnews)

Una din Cronica de Tehnologie: Experții în securitate trag un semnal de alarmă în legătură cu versiunea de Android a aplicației pentru dronele DJI Go 4. Descărcată de mai bine de 1 milion de ori, această aplicație colectează și trimite datele utilizatorilor în China. Aplicația celui mai mare producător de drone poate inclusiv să ruleze cod remote pe telefoanele pe care este instalată. (ArsTechnica)

6. Săptămâna aceasta va avea loc recepția la finalizarea lucrărilor pe primul tronson de autostradă terminat în 2020. Bucata din autostrada Transilvania de la Biharia la Borș se va lega direct la autostrada M4 și mai departe cu M35 din Ungaria, iar traficul rutier va fi deschis odată ce se finalizează toate formalitățile pentru noul punct de trecere al frontierei pe autostradă, amenajat de către partea ungară. (Hotnews)

7. Numărul cazurilor noi de Covid-19 în statele americane Florida, Arizona, California, Texas și New York a început să scadă, iar, pentru prima oară în ultimele 4 zile, numărul deceselor a scăzut sub 1000. (Bloomberg)

8. Bitcoin a depăşit duminică pragul de $10.000 pe unitate, pentru prima oară de la începutul lunii iunie, după ce timp de mai multe săptămâni a evoluat într-o marjă strânsă. (Profit.ro)

9. Google și-a anunțat angajații din SUA că vor putea lucra de acasă cel puțin până în iulie anul viitor, din cauza pandemiei. (WSJ)

10. Un cetățean din Singapore, devenit spion pentru China, a publicat anunțuri ale unei companii fictive pe LinkedIn prin care a atras peste 400 de CV-uri. Dintre cei atrași, 90% erau persoane active în armata Statelor Unite sau lucrau pentru guvernul american în domenii care necesitau aprobări de securitate. Datele colectate au fost predate contactelor din China. (BBC)

Fotografia serii – La Vărbuse, în Estonia, a avut loc o paradă care a aniversat 50 de ani de la apariția mașinilor Lada. Janis Laizans/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Comisia Europeană a avertizat România în cazul exploatărilor forestiere ilegale – Cronica serii
Cronica serii – Ministrul Educatiei a demisionat: „Toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română.”

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău