Ministrul Muncii: Numărul românilor care muncesc dar care se află în situaţie de sărăcie este dublu faţă de media europeană – Cronica dimineții

1. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că în România numărul oamenilor care muncesc, dar care se află în situaţie de sărăcie este dublu faţă de media europeană. Ea s-a arătat din nou îngrijorată de numărul mare de angajaţi – aproximativ 1,2 milioane – care primesc salarii mici în sistemul privat. „Dacă media europeană a sărăciei în muncă este aproximativ 8,2%, în România sărăcia în muncă şi prin muncă este de 15% ceea ce înseamnă că sunt foarte mulţi care muncesc de dimineaţă până seară şi nu le ajung banii şi atunci nici cei care se află în sistem de asistenţă socială nu sunt impulsionaţi să iasă din asistenţa socială şi să intre în muncă”. (News.ro)

2. Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că ordonanța de urgență cate prevede acordarea unui stimulent de reinserție pentru părintele care se întoarce la muncă înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 6 luni, majorat la 1.500 de lei, va fi adoptată în ședința de miercuri a Guvernului. (G4Media)

3. Secretarul de stat Raed Arafat a spus că regulile de înmormântare a persoanelor decedate de Covid vor fi relaxate, astfel încât înmormântările să se facă în conformitate cu ritualurile creștine. (Hotnews)

Una din Cronica de Business: Franța va recapitaliza Air France-KLM cu €4 miliarde, ceea ce o va transforma în cel mai mare acționar al companiei aeriane, cu o participație de aproape 30%. (Reuters)

4. Casa Albă a exclus introducerea pașapoartelor obligatorii de vaccinare Covid-19, declarând că intimitatea și drepturile cetățenilor trebuie protejate. Introducerea acestor pașapoarte a fost promovată în întreaga lume ca o modalitate de a permite circulația sigură a oamenilor până ce pandemia va fi controlată. Criticii spun că astfel de documente ar putea fi discriminatorii. SUA au anunțat că nu susțin și nu vor sprijini un „sistem care impune americanilor să dețină o acreditare”. (BBC)

5. Numărul pacienților afectați de Covid-19 internați la Terapie Intensivă în spitalele din Franța a ajuns la 5626. Este cel mai mare număr înregistrat din 20 aprilie 2020. (Reuters)

6. Reporterul și cameramanul CNN, prezenți ieri la protestul pro Navalnîi de la colonia unde este reținut opozantul rus, au fost arestați ieri. Cei doi au fost eliberați câteva ore mai târziu. (Link)

Una din Cronica Externă: Saarland, un mic land din vestul Germaniei, a devenit marţi prima dintre cele 16 unităţi administrative federale ale Germaniei care a ieşit din carantina impusă la nivel naţional. Prim-ministrul acestui land a considerat că rata locală a infectărilor, mult mai mică în comparaţie cu restul ţării, şi testarea extensivă a rezidenţilor au justificat această decizie. (Digi24)

7. Arkansas a devenit primul stat american care interzice anumite tratamente pentru tinerii trans. Conform legii, orice cadru medical care furnizează blocanți ai pubertății, hormoni sexuali încrucișați sau intervenții chirurgicale de schimbare a sexului unor minori își pierd permisul medical și pot fi dați în judecată de pacienții care regretă decizia. Alte 16 state americane analizează introducerea unor legi similare. (Reuters)

8. Clubhouse, aplicația audio lansată anul trecut, este în discuții pentru o nouă rundă de investiții la o evaluare de $4 miliarde. În ianuarie acest an, Clubhouse a fost evaluat la $1 miliard. (Bloomberg)

9. Doar 8,4% dintre românii de peste 15 ani au un regim alimentar și doar 11,6% fac săptămânal sport, conform Institutului Național de Statistică. Ponderea populației de sex feminin care urmează un regim alimentar (9,8%) este mai mare decât cea a populației de sex masculin (6,8%). (Profit.ro)

Una din Cronica Sportivă: Simona Halep, Patricia Maria Țig, Irina Bara, Mihaela Buzarnescu și Monica Niculescu vor face parte din echipa României la meciul cu Italia din Billie Jean Cup, fosta Fed Cup. Partidele se vor juca în perioada 16-17 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, fără spectatori. (Eurosport)

10. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a întâlnit marți, la Ankara, cu liderii Uniunii Europene, Ursula von der Leyen și Charles Michel. Întâlnirea a generat un moment stânjenitor, șefa Comisiei Europene neprimind un fotoliu pentru a se așeza alături de cei doi bărbați. Ulterior ea a fost așezată la distanța de cei doi, lângă ministrul turc de Externe. (WashingtonPost)

Fotografia dimineții – Premierul britanic Boris Johnson a vizitat centrul AstraZeneca din Macclesfield, Cheshire. Dave Thompson/AFP/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
1.680.000 dintre românii cu varsta între 18 și 64 de ani nu au lucrat niciodată – Cronica dimineții
Șeful Poliției Române a fost demis – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău