Ministrul Sănătăţii: În ultima săptămână, peste 770 de copii au fost diagnosticaţi cu COVID-19 – Cronica dimineții

1. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, din evaluările autorităţilor, în ultima săptămână s-au înregistrat „în jur de 276 de copii care sunt între 0-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10 şi 19 ani” şi care au fost infectaţi cu noul coronavirus. (News.ro)

2. Ministerul Finanțelor lucrează la un mecanism de eșalonare la plată în formă simplificată, pe perioadă de 12 luni, dedicat firmelor care au amânat obligații fiscale în baza facilității acordate de guvern în luna martie și care expiră la 25 octombrie, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. (Profit.ro)

3. Biroul Electoral Central a respins din nou solicitarea PSD de a fi anulate alegerile din Sectorul 1. BEC va emite o circulară care introduce reguli „în cazul în care birourile electorale de circumscripţie hotărăsc reverificarea datelor înscrise în procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării”. (News.ro)

Una din Cronica Știrilor Pozitive: 71% dintre pacienții infectați cu noul coronavirus nu au transmis mai departe virusul. Datele apar într-un studiu de amploare realizat în India care a analizat 575.000+ de contacte ale celor 85.000 de pacienți. (Link)

4. Preşedintele USR, Dan Barna, s-a declarat mulţumit de rezultatul obţinut de Alinaţa USR – Plus la alegerile locale şi a arătat că la alegerile parlamentare cele două partide vor depăşi 20%. Barna a adăugat că Alianţa USR – Plus nu va face alianţe preelectorale pentru alegerile parlamentare. (News.ro)

5. Rezervele valutare la Banca Națională a României au avut o scădere abruptă de la 35,77 la 32,59 de miliarde de uro în septembrie, în mare măsură ca urmare a rambursării unei datorii de circa 2,1 miliarde de euro a statului. (Profit.ro)

Una din Cronica de Tehnologie: Facebook a făcut primul pas vizibil în realizarea interoperabilității dintre produsele sale de comunicare, aducând împreună utilizatorii de Instagram Direct și cei de Messenger, care pot primi și trimite mesaje dintr-o rețea în cealaltă. Pentru cei care au doar cont de Instagram, nu este necesar un cont de Facebook pentru a scrie unui utilizator care folosește Messenger. (Profit.ro)

6. Italia a anunţat joi 2.548 de cazuri noi de infecţii cu coronavirus în ultimele 24 de ore, fiind pentru prima oară de la sfârşitul lunii aprilie când bilanţul zilnic depăşeşte 2.000 de cazuri. (News.ro). Și Suedia a raportat ieri un număr mare de noi cazuri, 752, cea mai mare creștere zilnică din iunie. (Reuters)

7. 33% dintre Democrații americani și 36% dintre Republicani consideră violenta justificabilă pentru ca partidul lor să-și atingă obiectivele politice, conform unui sondaj. În 2017 procentul era de 8% pentru ambele tabere. (Politico)

8. Una dintre cele mai mari dioceze catolice din SUA și-a cerut protecția împotriva falimentului fiind afectată de multe procese în care preoții sunt acuzați de abuzuri sexuale. (Bloomberg)

9. Bolnavii de Covid-19 care poartă un segment de ADN de la omul de Neanderthal, moştenit printr-o încrucişare cu genomul uman în urmă cu 60.000 de ani, riscă mai multe complicaţii grave ale maladiei, potrivit unor cercetători. (News.ro)

10. Un american este acuzat că a fraudat bugetul SUA falsificând documente prin care cerea ajutor pentru firmele sale. Bărbatul a aplicat cu 14 firme pentru programul de ajutorare lansat de guvernul SUA, trei dintre ele fiind Khaleesi LLC, Night’s Watch LLC și White Walker LLC. (CNN)

Fotografia dimineții – Coperta ediției din această săptămână a revistei Bloomberg BusinessWeek:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – După 46 de ani, jucăm o semifinală de FedCup
Cronica diminetii – Simona Halep a castigat Rogers Cup

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău