Ministrul Sănătăţii: S-a decis amânarea celei de-a patra etape de relaxare – Cronica dimineții

1. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat aseară că s-a decis amânarea celei de-a patra etape de relaxare, care ar fi urmat să se aplice din 1 iulie. ”Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut şi s-a decis să amânăm cea de-a patra etapă de relaxare”. (News.ro)

2. Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a declarat că susține majorarea pensiilor cu 10% de la 1 septembrie. El spune că astfel vor rămâne bani și pentru investiții. (Link)

3. Absolvenții de liceu care au susținut anul acesta examenul de Bacalaureat au început școala în septembrie 2008. După 12 ani de școală, din generația 2020 unul din trei elevi (peste 74.000 în total) intrat în clasa I nu a mai ajuns la Bacalaureat, exceptându-i pe cei care au ales școlile profesionale. (Edupedu)

Una din Cronica de Business: PepsiCo și Starbucks se alătură unui număr tot mai mare de companii mari care au decis să suspende temporar publicitatea pe Facebook și pe alte rețele de socializare, pentru a protesta față de răspândirea urii. (Profit.ro)

4. Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat că statul va lansa o emisiune de obligațiuni destinată populației „care are încredere în Guvern”, banii urmând a fi utilizați pentru investiții. (Profit.ro)

5. Emisiile de dioxid de carbon din China au crescut luna trecută la nivelul de dinaintea carantinei, depășindu-le pe cele înregistrate în Mai 2019. (Axios)

6. Reforma constituţionale care-i permite preşedintelui rus Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036 a fost aprobată de 76% dintre participanţii la referendum, arată un sondaj efectuat la ieşirea de la urne, publicat luni. (News.ro)

Promo: Mercedes-Benz Vito Furgon si Tourer, Sprinter 3,5t si 5t, Clasa V si Clasa X din stoc cu rate de leasing gratuite 4 luni, asigurare CASCO gratuita 6 luni si pachetul de 6 revizii cu 25% discount, pana la 30 septembrie. Oferta este supusa unor termene si conditii si este valabila prin Mercedes-Benz Leasing IFN S.A. Detalii la partenerii autorizati.

7. India a interzis TikTok și alte 58 de aplicații chineze deoarece pun în pericol integritatea și suveranitatea țării. China și India au un conflict armat de mai multe zile la granița din Himalaya. (CNN)

8. Ford a anunțat un program de finanțare pentru clienții americani ce le va permite returnarea mașinii, într-un an de la achizițiobare, fără nici un cost, în cazul în care cumpărătorul unei mașini Ford își pierde locul de muncă. (CNN)

9. Cinci universități din România apar în ultima ediție a topului ”World University Rankings by Subject”. Universitatea București ocupă prima poziție la nivel național pentru domeniul Științe naturale, în timp ce Univestitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este prima în domeniul Științe tehnice. Mai apar în clasament Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași și Universitatea de Medicină din Târgu Mureș. (Profit.ro)

10. Guvernul britanic a anunțat regulile care se vor aplica din 4 iulie pentru organizarea căsătoriilor: maxim 30 de persoane, fără mâncare și băutură, fără muzică live, doar cu înregistrări, iar mâinile trebuie spălate înainte de schimbarea verighetelor. Căsătoriile au fost interzise în Anglia din 23 martie. (BBC)

Fotografia dimineții este un grafic ce prezintă rata obezității pentru statele americane și țările din Europa:

Ți-ar mai putea plăcea
140.000 de persoane au călătorit cu metroul vineri, în prima zi de după Starea de Urgență – Cronica dimineții
Jony Ive pleacă de la Apple după 27 de ani în companie – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău