Ministrul Transporturilor: În septembrie speram să putem vedea trenurile de metrou circulând pe M 5 – Drumul Tabarei – Cronica serii

1. Guvernul a amânat reducerea numărului de ore la toate clasele, mai puțin la clasa pregătitoare. Astfel, doar numărul de ore la clasa pregătitoare se va reduce din anul şcolar 2020-2021, a anunțat astăzi ministrul Educației, Monica Ansie. Ea a explicat că se vor modifica, în timp, numărul de ore de la toate clasele, urmând să prezinte în curând și noi planuri-cadru pentru învățământul primar. (G4Media)

2. Metrorex a rezolvat problema infiltrațiilor de apă pe șantierul Magistralei de Metrou M 5 etapă care permite inaugurarea metroului din cartierul Drumul Taberei în aproximativ o lună când se finalizează toate testele. „Sperăm că toate aceste proceduri să se realizeze într-un timp cât mai scurt astfel încât în septembrie să putem să vedem trenurile de metrou circulând pe M 5”, a precizat ministrul Transporturilor la Radio România. (Profit.ro)

3. ING Bank România vede deficitul la peste 9% din produsul intern brut în acest an, după ce pensiile ar urma să crească cu 14%, și o datorie publică aproape de 50% din PIB anul viitor. Posibila demitere a Guvernului și apropierea alegerilor complică evoluțiile pe termen scurt și presiunea pe ratingul suveran este în creștere. (Profit.ro)

4. România a menținut, în iunie, cel mai mare avans anual al lucrărilor de construcții din UE, fiind unul dintre cele patru state din blocul comunitar cu o evoluție pozitivă în acest sector. Lucrările de construcții din România au avansat cu 6,9% în iunie față de perioada echivalentă a anului precedent. (Profit.ro)

Una din Cronica Stirilor Pozitive: Avem prima dovadă documentată ca anticorpii la Covid-19 ne protejează de o nouă infectare. Trei marinari, care aveau anticorpi la plecarea, au fost singurele persoane din echipajul de 122 ai unui vas de pescuit din Seattle care nu s-au infectat după 18 zile petrecute pe mare. Toți ceilalți membri ai echipajului au contractat virusul. (NYTimes)

5. Rata șomajului înregistrat în Capitală, în luna iulie, a fost de 1,29%, în creștere cu 0,29% față de iunie, potrivit datelor publicate joi de Agenția Municipală pentru Ocuparea Forței de Muncă București. (Profit.ro)

6. Numărul americanilor care și-au depus cererile pentru șomaj a crescut cu 1,1 milioane la finalul săptămânii trecute. (WSJ)

7.Alexei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, a fost internat într-un spital din Siberia, joi, cu simptome de otrăvire, potrivit purtătoarei sale de cuvânt. (News.ro)

8. Steve Bannon, fost consilier al lui Trump, a fost arestat sub acuzaţia de fraudă în legătură cu o campanie de strângere de fonduri pentru construirea zidului la graniţa Statelor Unite cu Mexicul. (News.ro)

9. Emirates Airline, linia aeriană a statului Dubai, a anunțat că se așteaptă să-și reia zborurile către toate cele 143 de destinații în vara anului viitor. Frecvența zborurilor va depinde de cererea de la momentul respectiv. (CBNC)

10. Arestări și amenzi în insula grecească Mykonos, după ce un cuplu de spanioli bolnavi de COVID-19 a încălcat condițiile carantinei. Cei doi au mers la o petrecere cu 500 de invitați, atât greci cât și străini, în condițiile în care potrivit noilor reguli, sunt interzise petrecerile și întrunirile de orice fel, mai mari de 9 persoane. Cei doi spanioli au fost arestați. (Link)

Fotografia serii – O mamă își ajută copiii cu lecțiile, la lumina unei lămpi, în Fâșia Gaza. Anadolu Agency/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Romania, lider la Campionatele Europene de canotaj
Datoria brută a statului urcă puternic, la 47% din PIB – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău