România va avea peste 30.000 de stații de reîncărcare a mașinilor electrice în 2030 – Cronica serii

1. Prima bucată din autostrada de Centură a Capitalei A0 a fost deschisă, miercuri, circulației. Construcţia efectivă a lotului 2 al A0 Nord a început în luna august 2022 şi a fost finalizată cu 7 luni mai devreme faţă de termenul contractual. (Digi24)

2. România va avea peste 30.000 de stații de reîncărcare a mașinilor electrice în 2030, potrivit Strategiei pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. (G4Media)

3. Digi Comunications NV a ajuns la un acord preliminar pentru a achiziționa activele pe care grupul francez de telecomunicații Orange și operatorul spaniol MasMovil intenționează să le vândă în Spania, ca să poată primi acordul de la Comisia Europeană să fuzioneze, scrie Bloomberg. (Profit.ro)

4. Plenul Senatului a decis, miercuri, ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu (PNL) în dosarul privind achiziția vaccinurilor anti-COVID. Cîțu poate fi urmărit penal în „Dosarul Vaccinurilor”. (G4Media)

Stirea Hope.ro: Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani va ajunge la Curtici sâmbătă, 2 decembrie.

5. Dacia a prezentat noul Duster, a treia generație a modelului având acum și o motorizare hibridă de 140 de cai-putere. (Libertatea)

6. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care încă nu a anunțat dacă va solicita un nou mandat în funcție, pare deschisă la ideea unei alte candidaturi la cârma executivului Uniunii Europene. Întrebată ce ar face diferit în timpul celui de-al doilea mandat, von der Leyen a spus că ar „păstra direcția pentru subiectele mari” din mandatul ei actual: Green Deal, tranziția către digital și reziliența. Ursula von der Leyen a subliniat că Europa ar avea nevoie de flexibilitate pentru a se adapta la o lume în schimbare. (Politico)

7. Un raport al Agenției Internaționale pentru Energie a constatat că economiile dezvoltate din Europa și-au redus consumul de gaze cu 15% în 2022, după ce Rusia a întrerupt fluxurile după invazia Ucrainei. Gospodăriile și companiile europene și-au redus cererea de gaze cu încă 9% în primele trei trimestre ale acestui an, ceea ce ar putea duce la o reducere constantă a cererii de gaze în anii următori. (Profit.ro)

Din Cronica de Tehnologie: China a lansat o nouă rețea de internet, despre care spune că este cea mai rapidă din lume, cu doi ani mai devreme decât era așteptat. Rețeaua, care se întinde pe 3.000 de kilometri între Beijing și Wuhan-Guangzhou, poate atinge viteze de 1,2 terabiți pe secundă. (SCMP)

8. Ministrul suedez de Externe Tobias Billström a anunţat miercuri că a primit asigurări din partea omologului său turc Hakan Fidan că Turcia va ratifica aderarea Suediei la NATO ”în câteva săptămâni”. (News.ro)

9. Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto a afirmat miercuri că, „în circumstanţele actuale”, aderarea Ucrainei la NATO este exclusă de către statele membre. (Hotnews)

10. Americanii au făcut cumpărături în valoare de $38 de miliarde în weekend-ul de Thanksgiving, dând speranțe pentru un sezon al sărbătorilor cu vânzări bune. Cheltuielile online au crescut cu 7,8% în cele cinci zile dintre Thanksgiving și Cyber Monday. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Avocatul lui Trump trimite o scrisoare autorităților române
Apple lucrează la mai multe produse cu mini-LED – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău