Minorii sub 5 ani pot purta până la 100 ori mai mult SARS-CoV-2 decât adulții, în nas și în gât – Cronică de Sănătate

Covid-19

1. Sute de copii au contactat coronavirus la o tabără de vară din statul americand Georgia, în cursul lunii trecute, au raportat autoritățile de sănătate. În acest moment există din ce în ce mai multe dovezi că minorii sunt susceptibili la infecție și sunt vectori de transmitere. (Link)

2. Setul specific de simptome pe care îl experimentează pacienții cu COVID-19 la începutul bolii pot prevedea cât de sever va deveni cazul lor, conform unui studiu efectuat de cercetătorii de la King’s College London, care au analizat aceste simptome. (Link)

3. Un nou studiu arată că tratamentul cu căldură umedă al măștilor N95 elimină sindromul respirator acut sever SARS-CoV-2 și bacteriile, ceea ce permite refolosirea acestor resurse limitate. Studiul este publicat în Canadian Medical Association Journal. (Link)

4. SARS-CoV-2 nu este doar un virus respirator, cum s-a crezut inițial în ianuarie, din cauza simptomelor cu febră, tuse și probleme de respirație. Unii pacienți și-au pierdut simțul gustului și mirosului. Alții au avut amețeli și diaree. Alții au avut aritmie și chiar atacuri de cord. Unii au avut rinichii sau plămânii afectați. Alții au avut dureri de cap, cheaguri de sânge, umflături, usturimi sau infarcturi. Mulți nu au avut niciun simptom. Cercetătorii de la UC San Francisco și de pe glob au început să se uite mai atent la toată această paletă de simptome pentru a găsi cauzele principale ale bolii. (Link)

5. Deși până acum s-a crezut că copiii sunt asimptomatici sau nu pot contacta COVID-19, noi probe arată că niveluri ridicate ale virusului SARS-CoV-2 pot fi purtate de copii, chiar dacă nu se îmbolnăvesc, ceea ce afectează răspândirea virusului, mai ales pentru cei care sunt în categoria de risc pentru a dezvolta simptome severe de COVID-19. Echipa de cercetători a descoperit de asemenea că minorii sub 5 ani pot purta până la 100 ori mai mult SARS-CoV-2 decât adulții, în nas și în gât. (Link)

Sănătate mintală

6. Căutările pe google din timpul pandemiei indică o creștere a sinuciderilor în viitor. (Link)

Sănătatea copiilor și tinerilor

7. Cercetătorii de la Spitalul de Copii UPMC din Pittsburgh au descoperit că infuzii cu sânge  din cordonul ombilical, o sursă disponibilă de celule stem, poate trata sigur și eficient 44 de copii născuți cu varii tulburări genetice non-canceroase, inclusiv talasemie, sindromul Hunter, boala Jrabbe, MLD și o serie de deficiențe imune. (Link)

8. Două studii publicate în jurnalele PLOS Medicine și BMC Medicine în martie 2020 arată că obezitatea în copilărie este legată cu un risc ridicat în viitor de anxietate, depresie și deces în etapa primă a vieții adulte comparativ cu copiii din populația generală. Descoperirea poate modela eforturile de a detecta factorii specifici de risc care predispun copiii la obezitate, pentru a putea preveni. (Link)

Descoperiri științifice/Boli/Terapii

9. Noi teste clinice au descoperit că întreruperea tratamentului cu glucocorticoizi în bolile inflamatorii cronice, cum ar fi artrita reumatoidă, a avut succes în majoritatea cazurilor testate și poate fi folosit pentru prevenirea efectelor colaterale pe termen lung ale tratamentului cu glucocorticoid. Rezultatele acestor teste clinice au fost publicate în The Lancet. (Link)

Educație

10. Un nou studiu publicat această săptămână a descoperit că supraviețuitorii cancerului de prostată care au făcut exerciții moderate, cum ar fi ciclismul moderat, au menținut numărul unui anumit tip de celule imune la niveluri normale, ceea ce sugerează că exercițiile sunt sigure pentru supraviețuitorii acestui tip de cancer. (Link)

Ți-ar mai putea plăcea
Studiu: Singurătatea se resimte mai puțin cu avansarea în vârstă – Cronică de Sănătate
Următorul mare avans în lupta cu pandemia coronavirus poate veni de la o clasă de terapii biotech – Cronica de Sănătate
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău