Mugur Isărescu: Îndatorarea țării arată bine – Cronica serii

1. Mugur Isărescu: „Îndatorarea țării arată bine, ponderea datoriei nu a crescut ca pondere în PIB. Suntem la 35% datorie publică în PIB. Problema este ce anume facem cu banii împrumutați”. (Hotnews)

2. Indicii S&P 500 și Nasdaq ai bursei americane au atins astăzi un nivel record. (WSJ)

3. Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, în opinia sa, pensiile sunt prea mici, iar corectarea lor printr-o lege este corectă. El a precizat că a promulgat legea pensiilor după ce premierul i-a transmis că există banii necesari. (News.ro)

4. Deficitul comercial al României a avansat cu 30,1% în primele cinci luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, la 6,52 miliarde de euro, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

5. Populaţia României a continuat scăderea din cauze demografice, iar declinul a accelerat în luna Mai, când s-au pierdut 5.511 de locuitori, faţă de 4.395 în aceeaşi lună a anului 2018, în principal din cauza creşterii mortalităţii. (News.ro)

6. Rata anuală a inflației a scăzut în iunie la 3,84%, după ce coborâse ușor în mai la 4,10% potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică. (Profit.ro)

7. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat un nou mecanism de poprire, poprirea electronică, pentru a automatiza înfiinţarea şi ridicarea acestora de către organele fiscale. (News.ro)

8. Statul român a restituit aproximativ 90% din suma totală datorată cetățenilor pentru toate formele de taxă auto. (Economica)

9. Kim Darroch, ambasadorul Marii Britanii în Statele Unite, a demisionat în urma divulgării unor telegrame diplomatice în care critica extrem de dur administraţia preşedintelui american Donald Trump. (News.ro)

10. HBO Max este numele viitorul serviciu de streaming al Warner Media. Acesta va difuza în exclusivitate seriale precum Friends, The Fresh Prince of Bel-Air și Pretty Little Liars. (Profit.ro)

Fotografia serii – Inundații în Pingxiang, China. China Stringer Network/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Peste 200 milioane de oameni se uita zilnic la filme cu jocuri pe YouTube
Cronica serii – Verde de la Guvern pentru proiectul de lege care legiferează serviciile de tip Uber

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău