Deputat PSD, întors în partid după o săptămână la ProRomania: „Astăzi m-am întors acasă” – Cronica serii

1. Cercetătorii John B. Goodenough de la Universitatea din Texas, Stanley Whittingham de la Universitatea Binghamton din New York, şi Akira Yoshino de la Universitatea Meijo din Japonia au fost desemnaţi laureaţii premiului Nobel pentru Chimie pe anul 2019 „pentru dezvoltarea bateriilor litiu-ion” ceea ce a generat „o lume reîncărcabilă”. (News.ro)

2. România este țara europeană care a plătit cel mai ridicat preț pe gazele importate, de proveniență rusească, de 23,88 euro/MWh în al doilea trimestru al anului, cu 1 euro/MWh peste prețul achitat de bulgari și cu 6 euro peste cel cu care Gazprom îi taxează pe unguri. (Profit.ro)

3. Președintele Erdogan a anunțat că armata turcă a pornit o ofensivă militară în nordul Siriei pentru a cuceri teritoriile ocupate de forțele kurde. Decizia vine după retragerea armatei americane din regiune. (WSJ)

4. Un tribunal FISA (Foreign Intelligence Surveillance Court) din Statele Unite a decis că un program FBI pentru supravegherea persoanelor străine a încălcat libertățile cetățenilor americani, după ce a colectat nediscriminatoriu informații personale inclusiv ale americanilor. (NationalReview)

Una din Cronica de Business: OECD vrea o schimbare globală a taxării pentru multinaționalele gigant, care ar fi, astfel, oprite de la a-și muta profiturile dintr-o jurisdicție în alta în vederea minimizarii dărilor. (Financial Times)

5. Producția de carne porc a României a scăzut în august la 30.874 tone carcasă, de la 38.828 tone în august 2018. (Profit.ro)

6. 20 de noi sateliți naturali au fost descoperiți în jurul planetei Saturn. The Carnegie Institution for Science organizează un concurs pentru stabilirea numelor celor 20 de sateliți. Cu 82 de sateliți naturali, Saturn depășește Jupiter care are 79. (NBCNews)

7. Call of Duty: Mobile a înregistrat 100 milioane de download-uri în prima săptămână, devenind jocul mobil cu cea mai de succes lansare. Recordul anterior, cu 26 milioane de download-uri, era deținut de PUBG. (Reuters)

8. Într-o singură săptămână, echipa de campanie a președintelui Trump a cheltuit peste $700.000, pe Facebook, pe reclame despre încercarea Democraților de a-l demite pe președinte. (Axios)

9. Eagles va începe anul viitor un turneu bazat de albumul „Hotel California”, lansat în 1976. 77 de muzicieni vor urca pe scenă, din care 22 vor fi în cor. (AP)

10. Deputatul Horia Nasra, fostul preşedinte al PSD Cluj, care plecase din partid la Pro România în urmă cu o săptămână, a anunţat că revine în PSD Cluj şi că nu va vota moţiunea. „Nu am semnat textul moţiunii şi nu o voi vota, la fel şi colegul meu, dl. Cornel Itu. Am fost, suntem şi vom fi oameni de stânga şi nu putem vota această elucubraţie liberală!”, a afirmat Nasra. „Astăzi m-am întors acasă, în PSD Cluj. Partidul în care am crescut şi în care mi-am petrecut tinereţea are nevoie de mine şi este de datoria mea să fiu alături de colegii şi prietenii mei”, a completat Nasra. (News.ro)

Fotografia serii – Mii de veste de salvare abandonate de migranții care au ajuns din Turcia pe insula grecească Lesbos. Christopher Furlong/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
România, Bulgaria și Ungaria sunt cele mai corupte țări din Uniunea Europeană – Cronica serii
61% din populaţia a două dintre cele mai afectate oraşe din Lombardia prezintă anticorpi – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău