O româncă, la șefia Coca-Cola în Europa Centrală – Cronica de Business

1. Nicoleta Eftimiu a fost numită la conducerea operațiunilor Coca-Cola din Europa Centrală, activitatea companiei în România urmând să fie coordonată din această toamnă de Paris Nikolopoulos, noul Franchise Country Manager. (Profit.ro)

2. Bursa de la Londra a respins oferta de preluare din partea Bursei de la Hong Kong și își va continua planurile de achiziționare a companiei de analiză de date Refinitiv. (Reuters)

3. Banca islamică Kuwait Finance House a făcut o ofertă de preluare a băncii Ahli United din Bahrain, tranzacția fiind evaluată la $8,8 miliarde. (Bloomberg)

4. Villa Vinèa, producătorul român de vinuri din județul Mureș, a înregistrat în primul semestru al anului o cifră de afaceri de 1,3 milioane de lei, cu 45% mai mare decât aceeași perioadă din 2018. (Profit.ro)

5. WeWork va aduce un director independent până la finele anului și va limita puterea de decizie a fondatorului Adam Newmann, după ce potențialii investitori s-au arătat sceptici cu privire la forma de organizare a companiei înainte de mult-discutatul IPO. (Financial Times)

Bonus:

6. Retailerul britanic John Lewis a înregistrat prima pierdere la șase luni din ultimii 50 de ani. (The Times)

7. Lanțurile de modă Topshop și Topman, prezente și în România, au înregistrat o pierdere netă cumulată de £498,5 milioane în anul fiscal încheiat în septembrie 2018, de la £15,6 milioane cu un an înainte. (The Independent)

8. Startup-ul chinez Kuaishou caută investiții de până la $1 miliard, la o evaluare de $25 miliarde, bani care sunt așteptați să provină în special de la gigantul Tencent. (Bloomberg)

9. Producătorul de panificaţie Pambac, controlat de antreprenorul Eusebiu Guţu din Bacău, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 189,2 milioane de lei. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Miliardarii americani și-au dublat averea în pandemie – Cronică de Business
Frankfurt va atrage 3.500 de bancheri după Brexit – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău