NASA a realizat cartografierea a 9,9 miliarde de copaci, folosind imagini din satelit și învățarea mecanică – Cronica de Tehnologie

1. Binance a avut un plan clar pentru a evita verificările autorităților americane, arată documente interne ale companiei, plan din care a făcut parte crearea platformei Binance.US. În spatele aparentei independențe, Binance.US este, în fapt, foarte legată de Binance, având în comun personalul, finanțele și entitatea afiliată care vinde și cumpără monede digitale. (WSJ)

2. ChatGPT a picat UPSC, examenul de admitere în cadrul serviciilor civile ale guvernului din India, răspunzând corect doar la 54 din cele 100 de întrebări. Chatbot-ul dezvoltat de OpenAI nu a știut răspunsurile la multe întrebări din istorie, geografie, științe și economie. (FinancialExpress)

3. Apple ar putea lansa un nou iMac de 24 de inch în a doua jumătate a anului, care să folosească M3, a treia generație a chipset-urilor dezvoltate pe Apple, de această dată pe 3nm. Cu același cip ar putea fi dotată și o nouă versiune de MacBook Air cu 13 inch, care ar putea intra chiar mai devreme pe piață. (Profit.ro)

4. NASA a realizat cartografierea a 9,9 miliarde de copaci, folosind imagini din satelit și învățarea mecanică și identificând astfel plante lemnoase cu o umbră și o suprafață a coroanei mai mare de 3 m2. În scopul estimării cantității de carbon stocate în afara marilor păduri ale lumii, a fost analizată astfel o mare parte a Africii de Nord. (Phys)

5. Guvernul american pregătește noi reglementări care ar urma să restricționeze investițiile în China, cu focus pe domeniile care ar putea ajuta la dezvoltarea capacității militare. Printre acestea s-ar putea număra în prima fază cipurile, AI-ul și quantum computing-ul, urmând să fie analizate ulterior și alte domenii. (WSJ)

6. SUA ar putea impune companiilor americane care beneficiază de fondurile alocate prin legea CHIPS să nu-și extindă vreme de 10 ani capacitățile din China și alte țări care „creează îngrijorări”. Legea votată anul trecut de Congres prevede alocarea a $39 de miliarde de dolari pentru susținerea industriei de semiconductori. (FT)

7. Într-un an întreg, Snapchat a restricționat accesul a puțin peste 700 de conturi suspectate a fi folosite de copii sub 13 ani în Marea Britanie. În aceeași perioadă, TikTok a luat măsuri similare împotriva a aproximativ 2 milioane de conturi. (Reuters)

8. Meta a început să reducă prețurile unora din căștile de VR pe care le vinde. Quest Pro va costa $1,000 de la $1,500, în vreme ce Quest 2 cu 256GB se va ieftini de la $500 la $430. (The Verge)

9. Amazon închide opt magazine fizice Go din mai multe orașe americane, pentru a reduce cheltuielile. Gigantul american mai operează peste 20 de magazine Go în SUA, dar nu exclude alte închideri sau relocări. (CNBC)

10. Ring mută în cadrul unei subscripții de $4 pe lună mai multe facilități care erau gratuite până acum. Din 29 martie, funcții precum modurile „acasă” și „plecat” sau comenzile vocale și notificările sistemului Ring Alarm vor mai putea fi folosite doar pe bază de abonament. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Telegram va lansa anul acesta apeluri video de grup securizate – Cronica de Tehnologie
Uniunea Europeană avansează investigarea achiziție Fitbit de Google și cere punctul de vedere al competitorilor – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău