Nestlé cumpără un tratament pentru alergia la arahide – Cronica de Business

1. CEC Bank a încheiat primul semestru cu un profit net de 184,4 mil lei, conform rezultatelor preliminare, neauditate, peste nivelul bugetat. Profitul din primul semestru reprezintă 49% din profitul înregistrat la nivelul întregului an 2019. (Profit.ro)

2. Berkshire Hathaway, compania condusă de omul de afaceri Warren Buffett, a preluat câte 5% din primele cinci cele mai mari companii de trading din Japonia, pentru un total de peste $6 miliarde. (Reuters)

3. Bayer va achiziționa producătorul de vitamine și suplimente Care/of, care își vinde produsele exclusiv online. Gigantul Big Pharma va prelua 70% din companie, la o evaluare de $225 milioane. (Bloomberg)

4. Producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău a realizat în primul semestru venituri din vânzări de 57,45 milioane lei, cu 22,06% mai mici decât cele de 73,71 milioane lei din perioada similară a anului trecut. (Profit.ro)

5. Compania de investiții KKR, activă și în România, a bătut palma cu firma de private equity Clayton, Dubilier & Rice pentru vânzarea producătorului de software Epicor cu $4,7 miliarde. (Financial Times)

Bonus:

6. Gigantul Nestlé a ajuns la o înțelegere pentru preluarea companiei farmaceutice Aimmune Therapeutics, care îi va aduce în portofoliu un tratament pentru alergia la arahide. Tranzacția are o valoare de $2,6 miliarde. (Bloomberg)

7. O cantitate de 3,7 milioane de tone de ciocolată a fost produsă în Uniunea Europeană în anul 2019 și doar aproape 29.000 de tone, mai puțin de un procent din cantitatea totală, a fost produsă în România. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
OMV Petrom a generat în trimestrul doi un profit mai mare decât cel înregistrat pe tot anul 2021 – Cronica de Business
Unele companii petroliere ruse și-au mutat conturile la băncile din Rusia care nu se confruntă cu restricții – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău