Netflix a anunțat că Michelle Obama va fi gazda unui show de gătit pentru copii – Cronica de Divertisment

1. În absența unor premiere la cinema, cinematografele HappyCinema din București și alte orașe din țară au în ofertă titluri precum “Cats & Dogs 3: Paws Unite” (“Câini și pisici 3”) sau “Les traducteurs” (“Traducătorii”). Între timp, Cinema Elvire Popesco propune drama romantică australiană “Babyteeth” (“Babyteeth: Prima iubire”) (vineri la ora 17:30) sau comedia dramatică franceză “Conte D’Ete” (“Poveste de vară”) (sâmbătă la 17:00). De asemenea, Cinemateca Union din București va proiecta sâmbătă, 13 februarie, de la ora 14:00, documentarul “30 de ani și 15 minute” realizat de antreprenorul român Stefan Mandachi. (HappyCinema, Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Union)

2. Celebrul aventurier Bear Grylls va fi protagonistul filmului interactiv “The Animals on the Loose: A You vs. Wild Interactive Movie”, care va avea premiera pe Netflix marți, 16 februarie. În calitate de telespectator, vei avea un rol activ pentru a-l ajuta pe Grylls într-o serie de 3 misiuni într-un safari pentru a găsi un babuin, a urmări un leu și a reporni energia electrică înainte ca animalele să găsească poarta de ieșire. În anumite momente cheie ale celor trei misiuni va trebui să alegi cu ajutorul aplicației Netflix una dintre cele două sau trei opțiuni prezentate de Grylls. În funcție de decizia ta acțiunea se derulează altfel. (Trailer)

3. Serialul documentar “Amend: The Fight for America” prezentat de celebrul actor Will Smith va putea fi urmărit pe Netflix de miercuri, 17 februarie. Producția oferă o perspectivă inedită despre lupta pentru drepturi egale în Statele Unite de-a lungul istoriei, pe baza amendamentului 14 din Constituția SUA. (Trailer)

4. Filmul de acțiune și aventură “Seventh Son” din 2014 va putea fi urmărit pe Netflix de marți, 16 februarie. Cu o distribuție din care fac parte nume precum Jeff Bridges sau Julianne Moore, filmul se petrece în secolul 18, atunci când un exorcist începător este piesa centrală în confruntarea dintre bine și rău. (Trailer)

5. Documentarul românesc “Doina Groparilor” va putea fi urmărit pe HBO Go de luni, 15 februarie. Realizat în 2011, documentarul oferă o perspectivă inedită asupra vieții groparilor din cimitire, care pe parcursul carierei devin practic imuni la tragedii. În plus, documentarul prezintă și pregătirile pentru moarte pe care le face tanti Lora de peste 10 ani, deși are doar 62 de ani și se bucură de o stare bună de sănătate. (Trailer)

Bonus: Documentarul “colectiv” este pe lista scurtă pentru nominalizarea la premiile Oscar la categoriile “Cel mai bun film documentar” și “Cel mai bun lungmetraj internațional”, categorie cunoscută anterior drept “Cel mai bun film străin”. În total, la fiecare dintre cele două categorii au fost propuse pe listă scurtă 15 producții, însă doar 5 vor fi nominalizate. De asemenea, la categoria “Cel mai bun lungmetraj internațional” a intrat pe lista scurtă și co-producția europeană “Quo vadis, Aida?”, co-produs de compania românească Digital Cube. (Cinemagia)

6. Teatrul Național din București propune mai multe piese de teatru la sfârșitul acestei săptămâni. În program figurează, printre altele, și piesele “Matilda și groparii” de Stela Giurgeanu (vineri de la ora 20:00), “Cursa de șoareci” de Agatha Christie (sâmbătă de la ora 19:00) sau “Allegro, mă non troppo” de Ion Minulescu (duminică de la ora 20:00). Biletele pot fi achiziționate online pentru prețuri care variază între 40-70 lei, în funcție de spectacol. (Teatrul Național)

7. Teatrul de Comedie din București propune vineri piesa “Don Juan” în interpretarea lui Bogdan Cotleţ și Dan Rădulescu, în timp ce sâmbătă va rula spectacolul “Diseară la 7” de Aurelian Barbieru, cu Alexandru Conovaru și Ilona Brezoianu în rolurile principale. Noutatea acestei săptămâni este însă spectacolul “Rencontres” de Dragoș Huluba, care va rula duminică. Toate cele trei spectacole vor începe la ora 19:00. (Teatrul de Comedie)

8. Opera Națională București propune duminică, 14 februarie, de la ora 18:30 concertul de pian “Revedere muzicală” cu Luminița Berariu și Mihaela Vâlcea. Printre soliști se numără Oana Andra, Veronica Anușca, Mihaela Stânciu sau Crina Zancu. Prețul unui bilet variază între 20 lei și 90 lei, în funcție de locul selectat în sală. (Opera Națională București)

9. Muzeul Astra din Sibiu a lansat o aplicație mobilă cu ghid audio prin care vizitatorii pot descoperi mai multe detalii despre patrimoniul muzeului situat în Dumbrava Sibiului. Vizitatorii pot asculta poveștile gospodăriilor pe care le privesc, iar descrierile sunt însoțite inclusiv de efecte sonore speciale specifice perioadei respective. Aplicația are practic rolul de a completa vizita la muzeu, însă în același timp reprezintă și o soluție pentru ca turiștii din Sibiu să descopere Muzeul Astra. Aplicația este gratuită și este disponibilă pe platformele Android și iPhone. (Știri de Sibiu)

10. Netflix a anunțat că Michelle Obama, soția fostului președinte american Barack Obama, va fi gazda unui show de gătit pentru copii care va avea premiera pe platforma de streaming în 16 martie. Show-ul a primit numele “Waffles + Mochi” și va avea în total 10 episoade în care Michelle Obama va juca rolul unui proprietar de supermarket care ajută doi copii să-și îndeplinească visul de a deveni bucătari. (New York Times)

Ți-ar mai putea plăcea
„The Big Trip”, ultima animație a verii, înainte de începerea școlii – Cronica de Divertisment
Filmul SF Moonfall este premiera săptămânii la cinema – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău