Nicolae Ciucă: Noul Guvern va păstra cota unică de impozitare și este împotriva creșterii taxelor și impozitelor – Cronica serii

1. Membrii Guvernului PNL-PSD-UDMR au depus jurământul de învestitură la Cotroceni, după ce Executivul condus de generalul în rezervă Nicolae Ciucă a trecut lejer de Parlament, cu 318 voturi, cu peste 80 mai multe decît minimul necesar de 234 de voturi. (Hotnews)

2. Noul Guvern va păstra cota unică de impozitare și este împotriva creșterii taxelor și impozitelor, este mesajul transmis de premierul desemnat Nicolae Ciucă, în discursul prin care a cerut votul de învestire al Parlamentului. (Profit.ro)

3. Vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva Covid-19 a fost aprobat în vederea vaccinării copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani, de către Agenţia Europeană a Medicamentului. (News.ro)

4. Uniunea Europeană va recomanda ca vaccinarea împotriva Covid-19 să ofere celor inoculați dreptul de a călători în UE doar pe o perioadă limitată, de 9 luni. UE va propune, totodată, acordarea de prioritate călătorilor vaccinați, potrivit unui document consultat de Bloomberg. (Profit.ro)

5. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut, în discursul său din Parlament la votul de învestire a Cabinetului Ciucă, că ultimii doi ani au fost pierduți, cu instabilitate politică și criză, în care „milioane de români au fost abandonați de stat”, iar PSD vine la guvernare „pentru că este responsabil”. Într-un discurs în care a criticat PNL și l-a atacat pe Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu a susținut că PSD este „cel mai responsabil și mai stabil partid din România”, care va pune capăt haosului sanitar și îi va scoate pe români din sărăcie. (Hotnews)

Din Cronica de Tehnologie: 63% dintre millennials sunt în favoarea automatizărilor la locul de muncă, arată un studiu realizat de Hyperscience. 81% dintre cei chestionați cred că automatizarea oferă angajaților mai mult timp pentru realizarea sarcinilor mai importante. (VentureBeat)

6. Dacian Cioloş estimează că actuala coaliţie de guvernare PNL-PSD-UDMR şi minorităţi nu va rezista până la Crăciunul din 2022. (News.ro)

7. Președintele Klaus Iohannis a promulgat “Legea privind unele măsuri pentru studierea istoriei evreilor şi a Holocaustului”. Legea prevede introducerea disciplinei şcolare „Istoria Evreilor. Holocaustul” în planurile-cadru de la liceu și învățământ profesional, precum şi instituirea şi acordarea Premiului Muzeului Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România. (Hotnews)

8. Ministrul israelian al Sănătăţii Nitzan Horowitz a anunţat că Guvernul israelian are în vedere vaccinarea cu a patra doză de vaccin împotriva covid-19, în lupta împotriva celui de-al cincilea val al epidemiei. Ministerul a anunţat că 9% dintre cazurile înregistrate marţi sunt persoane vaccinate cu a treia doză de vaccin anti Covid-19. (News.ro)

9. Un pacient din Marea Britanie va deveni primul om din lume cu o proteză oculară realizată cu o imprimantă 3D. (Digi24)

10. Fostul procuror şef al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti Liviu Tudose, care a fost cercetat de DNA, alături de reprezentanţi mai multor instituţii publice şi de fostul deputat Sebastian Ghiţă, într-un dosar în care a fost reţinut şi arestat preventiv, a obţinut despăgubiri în instanţă după ce a dat în judecată statul român, dar şi Direcţia Naţională Anticorupţie. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Buget: Cheltuielile sunt pentru prima dată în scădere, ca pondere în PIB, în ultimii 5 ani – Cronica serii
Ministrul Transporturilor: În septembrie speram să putem vedea trenurile de metrou circulând pe M 5 – Drumul Tabarei – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău