Proprietarul eMag, $4,3 miliarde în cash pentru achiziții – Cronica de Business

1. Elon Musk l-a depăşit pe Bill Gates şi a devenit al doilea cel mai bogat om din lume, potrivit clasamentului miliardarilor întocmit de agenţia Bloomberg. (News.ro)

2. Un Brexit fără un acord de comerț cu Uniunea Europeană ar putea costă industria auto din Marea Britanie până la £55 miliarde în următorii cinci ani. (Telegraph)

3. Accor, cea mai mare companie hotelieră din Europa, prezentă și în România, va fuziona un sfert din brandurile din portofoliu cu cele ale companiei Hoxton, dând naștere astfel unei companii de $1 miliard. (Financial Times)

4. OLX Global BV, companie ce reunește în România platformele OLX, cel mai mare site de anunțuri din România, Autovit.ro, liderul pieței de anunțuri auto, precum și Storia.ro, platforma premium de anunțuri imobiliare, preia societatea de servicii financiare Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite din România. (Profit.ro)

5. Prosus, care controlează eMag în România, are $4,3 miliarde în cash pentru achiziții. Gigantul olandez din domeniul e-commerce are o valoare de piață de €151 miliarde și a înregistrat o creștere de 28% a profitului în prima jumătate a anului. (Bloomberg)

Bonus:

6. Compania germană de media Bertelsmann, care deține faimoasa editură Penguin Random House, este favorită în cursa pentru preluarea editurii Simon&Schuster, divizia de publishing a gigantului ViacomCBS. Bertelsmann a oferit peste $2 miliarde și a depășit oferta făcută de News Corp, compania lui Rupert Murdoch. (Financial Times)

7. CEC Bank a înregistrat un profit net de 274,2 milioane de lei după primele nouă luni ale anului, în scădere cu un sfert față de aceeași perioadă din 2019, pe fondul dublării costului cu provizioanele de risc. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Angajații SoftBank, $15 miliarde în noul Vision Fund – Cronica de Business
Dan Șucu a cumpărat sediul Adevărul – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău