Nicuşor Dan este susţinut de PNL pentru Primăria Capitalei – Cronica serii

1. Nicuşor Dan este susţinut de PNL pentru Primăria Capitalei, a anunţat liderul liberal Ludovic Orban. Acesta a precizat că din cercetarea sociologică a PNL a rezultat că toţi candidaţii PNL au şansa de a câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei, nu şi bătălia cu PSD. (News.ro)

2. Senatorul republican Marco Rubio a cerut autorităților americane să examineze vânzarea grupului de media Central European Media Enterprises (CME), proprietarul PRO TV, către omul de afaceri ceh Petr Kellner, cu argumentul că acordul subminează interesele SUA în Europa Centrală și de Est, prin prisma unor presupuse legături ale miliardarului ceh cu China și Huawei. (Profit.ro)

3. Ministerul Finanțelor a împrumutat azi 150 de milioane de euro pe 5 luni, în premieră la dobândă negativă, de -0,11% pe an. (Profit.ro)

4. Un proiect legislativ inițiat de mai mulți deputați PSD propune obligativitatea prin lege a majorării treptate a salariului de bază minim brut pe țară, astfel încât, până la finele anului 2024, să reprezinte 60% din salariul mediu brut pe economie. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: Cele mai mari 100 de companii listate la Londra, incluse în indexul FTSE 100, au pierdut aproape £100 miliarde din capitalizarea bursieră în ultimele două zile, pe fondul temerilor cu privire la răspândirea coronavirusului. (The Guardian)

5. Prim-ministrul spaniol Pedro Sánchez şi preşedintele Cataloniei, Quim Torra, au căzut de acord aseară să se întâlnească lunar pentru a găsi soluţii juridice în „conflictul politic”. (News.ro)

6. 2.5% este procentul cu care vor scădea vânzările de mașini la nivel global în acest an, potrivit unei estimări realizate de agenția Moody pe baza efectelor epidemiei de coronavirus. Anterior, agenția anticipa o scădere de numai 0.9%. (CNBC)

7. Gigantul american Google a cerut oficial Guvernului Statelor Unite să i se permită să-şi reia afacerile cu Huawei. (News.ro)

8. Autorităţile din Arabia Saudită au decis să interzică accesul pe teritoriul ţării pelerinilor, dar şi turiştilor din ţări afectate de coronavirus. Arabia Saudită găzduieşte două locuri sfinte pentru islam – Mecca şi Medina. Anual, milioane de musulmani ajung aici, iar cei mai mulţi, în luna iulie, pentru pelerinajul Haji. Ministerul de Externe a transmis că interzicerea accesului în cele două situri este temporară, fără a preciza când vor fi din nou deschise. (News.ro)

9. Later edit: TheGuardian scrie ca nu este adevărat. China a pregătit o „armată” de 100.000 de rațe care va fi trimisă în Pakistan în a doua jumătate a acestui an pentru a ajuta țara vecină să lupte cu o invazie de lăcuste care distruge culturile. (Hotnews)

10. În contextul riscului de contaminare cu coronavirusul Covid–19, Patriarhia Română recomandă evitarea temporară a sărutării icoanelor din biserică, persoanele putând săruta icoanele din propria casă, arată un comunicat al patriarhiei. (Hotnews)

Fotografia serii – Un copil care suferă de malnutriție primește îngrijiri medicale la un spital din Yemen. Mohammed Hamoud/Anadolu Agency/Getty Images:

Ți-ar mai putea plăcea
Economia României a crescut cu 4% în primele nouă luni – Cronica serii
Cronica serii – inca 10 milioane lei de la PMB pentru Catedrala

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău