Nissan își va ceda operațiunile din Rusia unei entități deținute de statul rus pentru 1 euro – Cronica de Business

Cronica de Business vă este prezentata de Raiffeisen Smart Market.

1. CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, a avertizat că un amestec „foarte, foarte serios” de „turbulențe” ar putea duce atât economia SUA, cât și cea globală în recesiune până la jumătatea anului viitor. Dimon, directorul executiv al celei mai mari bănci din SUA, a declarat că economia Statelor Unite „încă merge bine” în prezent și că, probabil, consumatorii sunt mai bine protejați comparativ cu criza financiară globală din 2008. Dimon a mai precizat că Europa este deja în recesiune. (CNBC)

2. Producătorul german de materiale izolante Knauf Insulation va investi peste 200 milioane euro în construcția a două fabrici în România, în Mureș și Cluj, cea mai mare investiție din domeniul materialelor de construcții a ultimilor cinci ani, a confirmat astăzi compania. (Profit.ro)

3. Banca Angliei a fost din nou forțată să intervină și să oprească ceea ce a numit „dinamica în creștere accelerată a vânzărilor” pe piețele de obligațiuni. La o zi după extinderea măsurilor de urgență pentru a susține fondurile de pensii, banca centrală a declarat marți că adaugă datoriile legate de inflație la achizițiile sale de obligațiuni. (Bloomberg)

4. Cele mai importante acțiuni ale producătorilor de semiconductori din Asia au scăzut după ce SUA a impus restricții drastice companiilor care au relații comerciale în domeniul tehnologie cu China. $240 de miliarde din valoarea de piață globală a sectorului s-au pierdut. Taiwan Semiconductor Manufacturing, cel mai mare producător de semiconductori din lume, a scăzut cu 8,3%, în timp ce Samsung Electronics și Tokyo Electron au scăzut, de asemenea. (Bloomberg)

5. Inflația în Danemarca a crescut la 10%, în septembrie, în ritm anual. Este pentru prima oară în ultimii 40 de ani când inflația atinge 10%. În august inflația a fost de 8,9%. (Bloomberg)

6. Șomajul din Marea Britanie a ajuns, în august, la 3,5%, cel mai scăzut nivel din 1974 până în prezent. Scăderea a fost determinată de o creștere record a numărului de persoane care au ieșit de pe piața muncii. (Reuters)

7. Ca urmare a creşterii tensiunilor geopolitice, 95% dintre respondenţi unui sondaj EY spun că îşi remodelează planurile de investiţii şi operaţiunile, iar riscurile geopolitice îi determină pe să amâne investiţiile planificate, până la îmbunătăţirea situaţiei (43%). Mulţi respondenţi îşi reconfigurează lanţurile de aprovizionare (40%) şi fac relocări ale activelor operaţionale (39%), în timp ce o treime renunţă la activităţile de pe anumite pieţe (30%) sau opresc complet investiţiile planificate (29%). (News.ro)

8. Nissan își va ceda operațiunile din Rusia unei entități deținute de statul rus pentru 1 euro, înregistrând o pierdere de aproximativ $687 de milioane. Nissan va ieși astfel de pe această piață la câteva luni după ce a fost forțată să oprească producția. (Reuters)

9. Portugalia a propus taxarea cu 28% a profitului obținut din cryptomonede, dacă acestea sunt păstrate mai puțin de un an. Pentru deținerile care depășesc un an, taxarea profiturilor rămâne zero. (Bloomberg)

10. Cea mai scumpă casă din Londra vândută vreodată este din nou scoasă la vânzare. Casa, care are 45 de dormitoare, a fost vândută în aprilie 2020 cu $232 milioane. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Asos ar putea prelua Topshop – Cronica de Business
Google va plăti $2,1 miliarde pentru o clădire de birouri din Manhattan – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău