Noaptea Muzelor are loc la nivel național în 14 mai – Cronica de Divertisment

1. Drama horror “Firestarter” (“Focul viu”) are astăzi premiera la cinema. Producția este o adaptare după romanul cu același nume scris de Stephen King în care o fată cu puteri pirokinetice extraordinare luptă pentru a-și proteja familia, dar și pe ea însăși, de forțele sinistre care încearcă să o captureze și să o controleze.

2. “Fireheart” (“Inimă de foc: Neînfricată”) este o animație în care Georgia Nolan are 16 ani și visează să fie prima femeie pompier din lume. Când un piroman misterios începe să provoace incendii pe Broadway, tânăra se deghizează, devenind „tânărul Joe”, și se alătură unei echipe de pompieri independenți care încearcă să-l oprească pe piroman.

3. Drama istorică “Downton Abbey: A New Era” (“Downton Abbey: O nouă eră”) este o continuare a producției din 2019, bazată la rândul ei pe serialul britanic omonim din 2010. În noul film, personajele principale călătoresc în sudul Franței pentru a dezvălui misterul vilei proaspăt moștenite de contesa văduvă.

4. “Dosarul 31” este un film inspirat din fapte reale și prezintă investigația jurnalistică a unui reporter TV pentru presupusele ”închisori zburătoare”, americane din România. Printr-un concurs de împrejurări, urmărind un misterios Dosar 631, Dinu (Iosif Paștina) descoperă o scurgere de informații dintr-o bază NATO din România.

5. Peste 170 de muzee, case memoriale și galerii de artă din întreaga țară vor participa sâmbătă, 14 mai, la evenimentul Noaptea Muzeelor. În București vor fi deschise publicului în noatea de sâmbătă spre duminică peste 50 de muzee, în timp ce la Cluj-Napoca și-au anunțat participarea 13 muzee. Aceasta va fi cea de-a 18-a ediție a evenimentului. (Hotnews)

Bonus: Trupa rock Trooper va susține sâmbătă, 14 mai, de la ora 20:00, un concert la Hardward Pub din Cluj-Napoca. Trooper are o activitate de 26 de ani, timp în care a lansat 9 albume. Prețul unui bilet cu acces general este de 70 lei. (IaBilet)

6. Festivalul Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului One World România are loc în perioada 13-22 mai și va include proiectarea a peste 60 de filme la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco sau Muzeul Național de Artă. Prețul unui abonament care include vizionarea tuturor proiecțiilor costă este de 175 lei, însă filmele pot fi urmărite și online în perioada 23-31 mai pentru 80 lei. (Evenbook)

7. Festivalul de design Romanian Design Week are loc în perioada 13-22 mai la Combinatul Fondului Plastic din București. Tema ediției din acest an este #Forward și are ca scop să investigheze, să testeze și să proiecteze scenarii pentru un viitor al comunităților creative. Prețul unui bilet este de 32 lei. (Eventbook)

8. Disney a publicat primul teaser-trailer pentru noul film “Avatar”, care va avea numele “Avatar: The Way of Water”. Acțiunea se petrece la peste 10 ani distanță de primul film și prezintă povestea familiei Sully. Producția este regizată de James Cameron și va avea premiera în Europa în 14 decembrie 2022. De asemenea, Disney a confirmat că primul film “Avatar”, realizat în 2009, va fi relansat în cinematografe în 23 septembrie.

9. Un nou sezon din serialul de comedie “Servant of the People” (“Slujitorul poporului”) cu Volodimir Zelenski în rolul principal vor fi disponibile pe Netflix începând din 16 mai. Zelenski interpretează rolul unui profesor care devine președintele Ucrainei și încearcă să ducă o viață obișnuită fără privilegiile care decurg din funcție. Serialul a fost realizat în perioada 2015-2019 și s-a încheiat în același an în care Zelenski a devenit președintele Ucrainei și în viața reală.

10. Al doilea sezon al documentarului “Greatness Code”, care prezintă într-o formă scurtă povești ale unor atleți celebri care vorbesc despre momentul de vârf al carierei. Documentarul se bazează și pe o cantitate mare de efecte vizuale.

Ți-ar mai putea plăcea
No Time to Die, cel mai nou film din seria James Bond, are astăzi premiera la cinema – Cronica de Divertisment
Noul film din seria Fantastic Beasts, în premieră la cinema – Cronica de Divertisment
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău